Galerii: Telliskivi tänava veetornis käib vilgas tegevus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal avati ajaloolises Telliskivi tänava veetornis Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti eriala teiste kursuse tudengite näitus JAHT. Postimees käis kaameraga veetorni ja tudengite näitust kaemas.

Näitusepaigaks on Telliskivi tänava veetorn, mis oma stoilises rahus on Kalamaja ja Pelgulinna piiri valvanud juba aastast 1942. Veetorn asub Telliskivi Loomelinnaku vahetus läheduses ning on näitusepinnana kasutusel esmakordselt.

Jahti ei käsitleta näitusel mitte ainult metsas toimuvana vaid metafoorina meie teekonnast ja igapäevastest võitlustest. Pinge, varitsemine, kannatlikkus, jälitamine, otsing, põgenemine, varjumine, alistumine, õige hetke tabamine või käest laskmine – need on märksõnad, millest kõnelevad valminud teosed.

Näitusel on 13 noore kunstniku tööd, kes esitlevad oma nägemusi jahist. Näitus Telliskivi veetornis (Telliskivi 59A) on avatud 15.-28.mai E-P kell 12-18

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles