Laupäevase suuravarii põhjustas punase tulega ristmikule sõitnud BMW juht

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt. Foto: Eva Kübar

Laupäeva hommikul Tallinna kesklinnas Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava ristmikul juhtunud avarii põhjustas esialgsetel andmetel punase tulega ristmikule välja sõitnud BMW juht, kellel tuvastati ka alkoholijoove.

«Kõik seni kogutud tõendid on kinnitanud, et punase tulega sõitis ristmikule välja BMW juht,» ütles Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur.

«Esmane vereanalüüs näitas, et BMW juhi organismis oli ka alkoholi mõnevõrra üle seaduses kehtestatud piirmäära, kuid lõpliku alkoholijoobe suuruse tuvastab toksikoloogiaekspertiis,» lisas ta. BMW kiiruse väljaselgitamiseks määratakse aga liiklustehniline ekspertiis.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 422 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus. Juhti võidakse karistada kuni viieaastase vangistusega.

Laupäeva hommikul põrkas esialgsetel andmetel mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal liikunud 22-aastase Gregori juhitud sõiduauto BMW kokku Lastekodu tänava poolt Fr. R. Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret Tartu maanteele teinud sõiduautoga Mercedes-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve.

BMWs oli lisaks juhile kolm inimest, Mercedeses oli kokku viis inimest. Kokkupõrke tagajärjel paiskus üks autodest otsa ohutussaarel seisnud viiele jalakäijale: 64-aastasele Olegile, 37-aastasele Helenile, 57-aastasele Galinale, nelja-aastasele poisile ja üheksa-aastasele tüdrukule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles