Pelgulinna Selts kutsub asumipeole

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Pelgulinna Päev
2014. aasta Pelgulinna Päev Foto: Pille-Maris Arro

Pelgulinnas toimub sel nädalavahetusel kahepäevane asumipidu, millega tähistatakse 145 aasta möödumist Balti jaama avamisest.

Laupäeval, 23. mail algusega kell 13 leiab Ristiku põhikooli hoovis aset Pelgulinna Päev koos laada, kohvikute, lasteprogrammi ja kontserdiga ning pühapäeval, 24. mail on kõik oodatud üle terve Pelgulinna avatud hoovikohvikutesse.

«Tänavu tähistame oma asumipeoga 145 aasta möödumist Balti jaama avamisest, mis on mõjutanud Pelgulinna ja kogu Tallinna kujunemist. Pelgulinna Selts kui Tallinna vanim asumiselts austab traditsioone, ent meie peod on alati meeleolukad ja täis tänapäevast lusti. Sel aastal toob Pelgulinna Päevadel rõõmu meie maskotiks kujunenud koer Tarabella, kes on samuti osake Pelgulinna ajaloost, mis tänapäeva on edasi kantud,» ütles Pelgulinna Seltsi juhatuse liige ja Pelgulinna Päevade üks korraldajatest Pille-Maris Arro. 

Pelgulinna Päeva juhatab sisse kell 11 algav Jaak Juske temaatiline Balti jaamast mööda Telliskivi tänavat kulgev ajaloomatk. Kell 12 algab Mööblimaja eest rongkäik, mis viib Ristiku kooli hoovi, kus alates kella 13st Pelgulinna asumipidu täies hoos käima läheb: astuvad üles erinevad kollektiivid Pelgulinnast ja mujalt, saab osaleda põnevates töötubades, avatud on vanade fotode näitus, kohal on ka Nukuteatri esindus, kes aastaks omale pesa Pelgulinnas leiab. Lapsed saavad tutvuda politsei ja päästeameti tööga, meisterdada erinevates töötubades, osaleda joonistusvõistlusel ja aktiivsetes mängudes. Õhtuse, kell 16.30 algava kontserdiosa juhatab sisse Pelgulinna oma estraadiklassik Heidy Tamme. Pelgulinna Päeva lõpetab öökino filmiga «Nipernaadi» (1983).

Pühapäeval, 24. mail kell 12-16 on põhjust võtta ette põhjalik jalutuskäik Pelgulinnas, sest maitsvat kosutust pakub üle kahekümne hoovikohviku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles