Kommunaaldraama Õismäel: transpordiamet likvideeris parkimiskohad

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tee 89 koreriühistu esimees Vladimir Simagin
Õismäe tee 89 koreriühistu esimees Vladimir Simagin Foto: Erik Prozes

Õismäe tee 89 KÜ esimees Vladimir Simagin süüdistab linna kortermaja ees oleva parkimisala likvideerimises, kuigi kõik kooskõlastused selleks olevat olemas.  Transpordiameti liikluskorralduse talituse juht Talvo Rüütelmaa lükkab mehe väited ümber.

Lugu sai alguse juba kuus aastat tagasi, kui Simagin kooskõlastas linnaga maja ees olevad viis parkimiskohta. Laiendadati kõnnitee, tehti vastav teemärgistus ja paigaldati liiklusmärgid. Kõik sai tehtud vastavalt plaanile ja elanike parkimismuregi leevendust, ent nüüd, kuus aastat hiljem, oli märgistus äkitselt maja eest kadunud.

«Helistasin kohe munitsipaalpolitseisse ja sealt vastati, et seda ei ole tehtud nende poolt. Lõpuks selgus, et see oli transpordiameti korraldus,» selgitab Simagin.

Transpordiamet saatis Simaginile kirja ning andis aega probleemide lahendamiseks, ent vastust ei saadud ja seetõttu otsustati probleemne parkla likvideerida. Simagin väidab aga, et mingisugust kirja keegi KÜ juhtkonnast ei ole saanud ja ka probleemidest parklaga nad teadlikud ei olnud.

Transpordiameti liikluskorralduse talituse juht Talvo Rüütelmaa sõnul on kõnealuses kohas tegemist linna maaga ja seetõttu oli vaja KÜ-l kasutuslepingut. Seda aga ei sõlmitud, kuid liiklusmärgid paigaldati. «Liiklusmärgid ja teekattemärgistus ei olnud skeemi kohane. Näiteks skeemil pidi jääma jalakäijatele käiguruum, kuid tegelikkuses seda ei jäetud,» selgitas Rüütelmaa.

«KÜ esindajad on pöördunud transpordiametisse, kus kohtumisel on neile selgitatud kõiki asjaolusid ning ka seda, et liiklusmärgid on hoiustatud ning need antakse soovi korral viivitamatult omanikule üle.,» ütles Rüütelmaa.

Simagin sellega ei nõustu: «Oleme arvamusel, et transpordiamet ei ole Õismäe tee 89 maja ees liiklusmärke ja teekattemärgistust eemaldades järginud seadusi vaid tegutsenud omavoliliselt ilma õigusliku aluseta. Transpordiamet ei ole ühistule põhjendanud, miks transpordiametis kooskõlastatud liiklusskeemi alusel paigaldatud liiklusmärgid ühistuga kontakti saamata eemaldati ja ära veeti»

«See tähendab, et ameti mundri kaitsmiseks juhataja lihtsalt valetab,» lisas Simagin ja ütles, et tegelikult ta ootab lihtsalt ametnikelt vabandust.

Kui KÜ sõlmib vajaliku lepingu maa kasutamiseks ning paigaldab liiklusmärgid ja teostab teekattemärgistustööd nõuetekohaselt, siis jätkub seal parkimine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles