Tallinna Keskraamatukogus on tasuta nutikoolitus

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vaata Maailma

Esmaspäeval, 18. mail  kell 11 algab Tallinna Keskraamatukogus tasuta nutikoolitus - nutiseadmete kasutamine neile, kes tavaliselt nutiseadmeid ei kasuta.

Tegemist on Vaata Maailma SA ja koostööpartnerite uue koostööprojektiga «Nutituur». Kokku toimub nõustamisi mais-juunis üle Eesti. Tallinna koolitus on esimene.

Koolitusel tutvustatakse nutiseadmete omadusi ning seda, kuidas neid kasutada. Õpetatakse, kuidas kasutada igapäevaseid teenuseid, otsida infot ning teha seda kõike turvaliselt. Koolitus kestab umbes 2,5 tundi. Kellel on oma nutiseade (nutitelefon või tahvelarvuti) olemas, võiks selle koolitusele võtta. Kui endal nutiseadet ei ole, siis ka see pole probleem. Kohapeal on seadmed, mida saad proovida.

Nutikoolituse teemad:

1. Nutiseadmete põhimõisted (mis on nutiseade, mis on äpid, andmeside jne)

2. Mida saab nutiseadmetega teha? (internet, otsing, äpid, e-kirjad, kaamera, internetist asjade ostmine, e-teenused/pangateenused)

3. Kuidas kasutada teenuseid? (uudised, ilm, piletid, Skype, eesti.ee, mobiilipank, Mobiil-ID)

4. Kuidas nutiseadmeid turvaliselt kasutada? (ekraanilukk, äpipoed)

Koolituse osaks on ka praktiliste nutiseadmete kasutamise oskuste edendamine.

Eriti oodatud on koolitusele inimesed, kes nutitelefoni või tahvelarvutit on vähe kasutanud või üldse ei kasuta. Samuti need, kes kasutavad nutitelefoni vaid nö tavalise telefonina.

Lisainfo www.vaatamaailma.ee/nutituur

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles