Uudiseid loomaaiast: lumeleopard Deli tõi ilmale kaks kutsikat

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emairbis Deli sai maha kahe kutsikaga.
Emairbis Deli sai maha kahe kutsikaga. Foto: Inari Leiman

Emadepäev tõi loomaaeda rõõmusõnumi lumeleopardi pesakambrist: noor emairbis Deli sai maha kahe kutsikaga.

Esmapoegija kogus end kiiresti ning temast on saanud väga tubli ja hoolitsev ema. Otsepilti pesakambris toimuvast saab jälgida nii loomaaia kui ka digisilma kodulehe vahendusel. Poegimisvideot saab vaadata loomaaia kodulehel.

Möödunud laupäeval sündisid juurde kaks lakklambatalle, kesknädalal nägi ilmavalgust esimene ida-sinilambatalleke, neljapäeval aga esimesed kaks Dalli lumelamba talle. Ka laste loomaaias kepsutavad kolm uut mais sündinud kääbuskitse tallekest. Liigikaitseuuringute keskuses aga on sündinud esimesed naaritsapesakonnad.

Nädala algul koorusid linnutiikidel tibud kahel kanada laglede paaril. Inkubaatoris on munast välja murdnud juba neli vöötkakutibu. 8. aprillil inkubaatoris koorunud kaljukotkatibu käib juba õuejalutuskäikudel päikesevanne võtmas.

Neljapäeval Berliinist naasnud loomaaia väikebuss tõi kaasa nelja-aastase gauripulli, neli berberi vööthiirt ja kaheksa anatoolia uruhiirt. Viimased olid reisiärevuses poegima asunud, nii et pärale jõudes märgati vanaloomade vahel ka üht vastsündinut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles