Noored e-kaupmehed avaldasid meelt kaubanduskeskuste vastu

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tallinnas Paldiski maanteel Rocca al Mare kaubanduskeskuse ees noorte e-kaupmeeste pikett linnas laiutavate kaubanduskeskuste vastu.

Meeleavalduse korraldajate sõnul peaksid Talllinna linnavalitsus ja linnavolikogu peatama igasuguse uute kaubanduskeskuste rajamise linnas, arvestades, et neile on e-poodide näol olemas alternatiiv.

«Elame 21. sajandil, kus enamikku kaubanduskeskustes müüdavast kaubast saab osta e-poodidest soodsamalt, kiiremini, järjekorras seismata ja parkimiskohta otsimata. Kaubanduskeskused on keskkonnavaenulikud ja ebavajalikud liigkasuvõtjad ning pole ühtegi põhjust neid linna juurde rajada,» ütles meelavalduse üks korraldajaid Hans Erich Liivik.

«Arvestades seda, kui suured on kaubanduskeskuste nõutavad üürid, pole ime, et kaubad on poodides 20-30% kallimad kui e-poodides,» lisas meeleavalduse kaaskorraldaja Enrico Buntsel. Tema arvates võiksid inimesed kaubanduskeskustes aja raiskamise asemel rohkem perega koos olla ja värskes õhus liikuda.

Noormeeste sõnul on e-kaubanduse sektor tugevalt kasvamas. «Kindlasti ei juhtu see, et homseks on kaubanduskeskused läinud, kuid me näeme, et lähima viie kuni kümne aasta jooksul kindlasti see olukord muutub. Tooteid hakatakse ostma üha enam e-poodidest,» ütles Liivik Postimehele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles