Raskes liiklusõnnetuses Tallinna kesklinnas sai 14 inimest kannatada

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei sai täna hommikul kell 9.50 teate, et Tallinnas Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava ristmikul on juhtunud liiklusõnnetus.  

Esialgsetel andmetel põrkas mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal liikunud 22-aastase Gregori juhitud sõiduauto BMW kokku Lastekodu tänava poolt Fr. R. Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret Tartu maanteele teinud sõiduautoga Mercedes-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve.

Avariis sai kokku viga 14 inimest, neist kolm last. Haiglasse viidi 13 inimest, kellest kolmel on rasked vigastused. 

BMWs oli lisaks juhile kolm inimest, Mercedeses oli kokku viis inimest. Kokkupõrke tagajärjel paiskus üks autodest otsa ohutussaarel seisnud viiele jalakäijale: 64-aastasele Olegile, 37-aastasele Helenile, 57-aastasele Galinale, 4-aastasele poisile ja 9-aastasele tüdrukule.  

BMW juht ja selles viibinud kaasreisijad, kaks 17-aastast tüdrukut toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ning 20-aastane Kristo pöördus ise hiljem Ida-Tallinna keskhaiglasse. Mercedes-Benzi juht ja selles viibinud kaasreisijad, 15-aastane tüdruk ning 41-aastane Heiki toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, 51-aastane  Peeter toimetati Lääne-Tallinna keskhaiglasse ning 10-kuune poiss toimetati Tallinna lastehaiglasse. Ohutussaarel viibinud Oleg, Helen ja Galina toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse; 4-aastane poiss ja 9-aastane tüdruk toimetati Tallinna lastehaiglasse. 

Esialgsetel andmetel võis üks sõidukijuht olla alkoholitarvitamise tunnustega. 

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemets ütles sündmuskohal Postimehele, et hetkel puudub info, kas nende kolme inimese elu on ohus või mis seisus nad on. Kolme viga saanud lapse seisund Kasemetsa sõnul sündmuskohal raske ei olnud.

13st haiglasse viidud inimesest üheksa on need, kes istusid sõiduautodes, teised olid jalakäijad, kes ootasid ohutussaarel oma teeületamise võimalust. «Nad jäid lihtsalt liiklusõnnetusest eemale põrkunud auto alla,» ütles Kasemets.

Tema sõnul selgitab uurimine, kellel oli eesõigus ning kellel mis tuli fooris põles. «Öelda võin ka nii palju, et üks sõidukijuhtidest oli joobes. Esialgselt nende sõidukite vigastuste ja asukohtade järgi vaadates julgen väita, et kiirused ei olnud 50 km/h,» sõnas Kasemets Postimehele. Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul oli BMW juhi organismis alkoholi tarvitamise jäljed. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitab ekspertiis.

Praeguseks on liiklus taastatud mõlemal sõidusuunal.  Politsei palub liiklusõnnetuse pealtnägijatel võtta ühendust infotelefonil 612 3000 või kirjutada aadressil pohja.lmt@politsei.ee. Eriti oluline on politseile informatsioon sellest, millised tuled fooris õnnetuse hetkel põlesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles