Politseiaia park avati juba teist korda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati taas põhjalikult rekonstrueeritud Politseiaed koos uue veeinstallatsiooniga.

Uuenenud Politseiaias on veel koerte jalutusväljak, skeitpark ja uus treeningvahendite ala.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on  uued pargiteed rajatud pargi külastajate soove ja vajadusi silmas pidades. «Enne remonti olid murule tallatud rajad nendes kohtades, kust inimesed rohkem käisid. Nüüd me tegimegi nende radade asemele teed,» lausus Klandorf.

Ta lisas, et kümmekond aastat tagasi parki rajatud püramiidikujuline värviliste tuledega purskkaev ei olnud piisavalt vandaalikindel ning seetõttu sai selle aeg juba viis aastat tagasi ümber.

Uus veekaskaad on Klandorfi sõnul kindlam ning linnavalitsus kavatseb pargil ka varasemast rohkem silma peal hoida, et võimalikke pahategusid ära hoida.

Pargis käivitatud veeinstallatsioon pakkus ettearvatult kõige rohkem rõõmu lastele. Sealt purskuvatele veejugadele oli võimalik käsi ette panna, nii et vesi igale poole laiali pritsis. Juba avamisel kasutasid lapsed seda võimalust ohtralt ja teenisid nii ära emade-vanaemade pahameele.

Pargi naabrusse kerkiva Hiltoni hotelli esindajad tõid pargi püsielanikele – lindudele – kingiks mitu Hiltoni logoga pesakasti.

Politseiaia pargi restaureerimistööde esimene etapp avati suure kiiruga möödunud aasta lõpul.

Rekonstrueerimistööde lepinguline maksumus oli 630 000 eurot ja tööd tegi ära Lemminkäinen Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles