Täna algavad Kalamaja Päevad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja päevad 2014.
Kalamaja päevad 2014. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sel nädalavahetusel leiab aset populaarne kahepäevane asumifestival Kalamaja Päevad.

Korraldajad soovitavad külastajatel autod koju jätta ja jalgsi, jalgratta või ühissõidukiga kohale tulla.

Kohapeal ootab jalgrattaga saabujaid spetsiaalne rattaparkla ning ka rong, buss ja tramm peatuvad Vana-Kalamaja tänaval asuvale festivalialale piisavalt lähedal, et nende abil mugavalt kohale jõuda.

Festivali esimesel päeval toimuval laadal on enam kui 115 kauplejat, kohvikutealal on väljas 30 erinevat toitlustajat. Lisaks laadale ja kohvikutealale saavad festivali külastajad Vana-Kalamaja tänaval Niine ja Kotzebue tänavate vahelises lõigus asuval festivalialal kaasa elada kogu päeva vältavale kontserdile ning tutvuda mitmete heategevuslike organisatsioonide tegevusega.  MTÜ Aarete Laegas alal avatud kogumispunkt, kuhu saab annetada puhtaid ja terveid riideid ning mänguasju.

Festivalialal on avatud on ka spetsiaalne lastele mõeldud ala, kus toimub lastelt lastele leluturg ning on võimalik osaleda meisterdamise töötubades ja lõbutseda batuutidel. Väikesed beebid saavad koos emadega puhata beebitelgis.

Esimese festivalipäeva lõpetavad möödunud aastal esmakordselt peetud ning väga menukaks osutunud 120-meetrise laua taga toimuv Kalamaja ühine pidulik õhtusöök ja suur järelpidu Telliskivi Loomelinnaku Punases majas, kus astuvad teiste seas üles ansamblid Velikije Luki, Jan Helsing, Nivoo ning Sounds of September.

Festival jätkub pühapäeval suure hoovikohvikute päevaga, mille raames avab end ajavahemikul kell 12-17 enam kui 70 eriilmelist hoovikohvikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles