Opositsioon: lasteaedade kärbete põhjus on valed prioriteedid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas.
Hoiupõrsas. Foto: SCANPIX

Reformierakonna hinnangul on Tallinna koolide ja lasteaedade eelarvete vähendamine valede prioriteetide ning halva majandamise tulemus. IRLi fraktsioon lisas, et otsus kärpida lasteaedade tänavust eelarvet on ehtne sigadus, kuna lasteaedades on kulutused viidud niigi juba miinimumini.
 

«Tallinn on korduvalt lubanud, et lasteaedade ja koolide eelarveid ei vähendata. Nüüd sunnitakse neid kärpima viimase kvartali eelarvet 12 protsendi võrra, millega võetakse koolidelt ja lasteaedadelt ära 33 miljonit krooni,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. «See on tõestus sellest, et praegune keskerakondlik linnavalitsus ei tule linna majandamisega toime.»

«Kui juba praegu on näha, et Tallinn jookseb aasta lõikes suurde miinusesse, on see järjekordne tõestus sellest, et 2011. aasta eelarve tegemine septembri alguses oli suur viga,» leidis Holsmer.

«Ees on kütteperiood ja täiendavad kärped käivad lasteaedadele ja koolidele üle jõu. Kas tulevikus peab lastele lasteaeda termosega teed kaasa keetma või topelt karupüksid jalga panema?» küsis Holsmer. «Selline olukord on piinlik ja linnapea peaks viivitamatult tühistama oma kärpekäskkirja.»

Linnavolikogu liikme, IRLi kuuluva Siim Kabritsa sõnul näitab lasteaedade eelarve kärbe praeguse koalitsiooni mõttetust, kuna sotside jaoks on lasteaiad olnud alati üks prioriteetidest. «Sotside fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul on nende üheks suurimaks saavutuseks koalitsioonis linna meediaeelarve tõstmise vältimine. Samas aga vaadatakse lihtsalt pealt, kuidas külmavereliselt lasteaedade eelarve miinimumini viiakse,» märkis Kabrits. «See näitab praeguse võimuliidu mõttetust, kuna sotsidel puudub selles sõnaõigus täielikult.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles