Kevad on armastuse aeg: abieluettepanek taevalaotuses

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. sajandil ei pääse mehed kallima kätt ja südant paludes vaid ühele põlvele laskumisega – selleks tähtsaks momendiks tuleb välja mõelda midagi erilist.

Eile viidi kohalik käepalumise komme sõna otseses mõttes uuele tasemele – Matis  palus oma elukaaslase Inari kätt Tallinna vanalinna kohal lendavas helikopteris. Matis ja Inari on koos elanud üle üheksa aasta ning neil on kolmeaastane poeg Martin.

Paljud naised teavad, millal abieluettepanekut oodata on, kuid Inari jaoks tuli see üllatusena. Tema teada mindi vaid Tallinna sadama lähistele helikopteriga lõbusõitu tegema.

«Mul ei ole lihtsalt sõnu!» ütles Inari pärast kopteri maandumist. Matis aga kinnitas rõõmsalt, et sai jah-sõna kätte.

Veidi hiljem tunnistas Inari, et kardab isegi lennukiga lendamist ja helikopterisõit oli tema jaoks tõsine enese proovilepanek. Lennu ajal kõlanud Matise ilusad sõnad nende armastuse kohta tundusid esialgu veidi lennuhirmu leevendavat, kuid seejärel kõlanud abieluettepanek koos mehe taskust ilmunud sõrmusekarbiga lõi naise tunded jälle täiesti segi.

Ka pärast maandumist kippusid Inari silmad natuke märjaks minema ja mine võta kinni, oli see nüüd mereäärsel platsil puhunud tuulest või suurest liigutusest. Matis aga võlus kopterist väljudes kusagilt välja suure lillekimbu ja abieluplaan kinnitati lõplikult pika suudlusega.

Helikopteriga lõbusõite korraldava osaühingu Summukas juhatuse liikme Meeme Luige sõnul oli lennu ajal käepalumine nende praktikas esmakordne. Selles osas Matisel lihtsalt vedas, et keegi varem sellisele mõttele pole tulnud ning ta sai esimene olla.

Tallinnas on helikopterilennud veel uus asi, ent mujal Eestis on firma varemgi rahvast taevasse sõidutanud ning alati on soovijatest pikk järjekord. Tallinnas sadama kruiisilaevade kaide ja linnahalli vahele jääval alal pakkuski Summukas helikopterilennu võimalust esimest korda ning Matis tegi kohe oma plaani teoks.

Tänapäeva kombe kohaselt võeti käepalumine ka videosse ning Matis ja Inari nõustusid tähtsat hetke lahkelt Postimehe lugejatega jagama.

Copy
Tagasi üles