Haiglas viibivat Savisaart valvab munitsipaalpolitsei

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksus.
Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksus. Foto: Mihkel Maripuu

Haiglas viibivat Tallinna linnapead Edgar Savisaart valvab ööpäevaringselt munitsipaalpolitsei töötaja.

«Jah, tõepoolest, meil on kohapeal inimesed, et tagada linnapea kui linna juhi ja ka poliitilise isiku haiglarahu. Iga haige inimene, eriti kui ta on raskelt haige, vajab taastumiseks aega ning rahu. See on arstide esimene nõuanne igale haigele inimesele. Selle tagamiseks ning võimalike ootamatute külastuste vältimiseks viibivad mupo töötajad kohapeal graafiku alusel. Avaliku korra tagamine ja ennetustegevus on üks meie funktsioone ja seda me teeme lähtuvalt meie võimalustest ja haige vajadusest,» ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Raik Saart Postimehele.

Küsimusele, kas munitsipaalpolitsei põhimääruse järgi kuulub ameti töötajate kohustuste hulka Savisaarele väljaspool tööaega turvateenuse osutamine, vastati mupost, et turvateenus on selgelt formuleeritud tegevus. «Mupo ei osuta mitte kellelegi mingit teenust. Me oleme seal selleks, et tagada linnapeale ja Eesti ühele nimekamale poliitikule rahulikku ja turvalist haiglarahu.»

«Palun mõista, et raskelt haige inimene vajab paranemiseks rahu, et haiglasse ei tuleks inimesed teda tülitama ja tema tervislikku seisukorda uurima. Midagi keelatut mupo ei tee ja mingit alust arvata, et keegi midagi põhimõtteliselt halba linnapeale tahab teha, meil ka ei ole. Samas oleme me näinud, kuidas sageli poliitikuid halastamatult ja piiramatult materdatakse. Kui inimene on haige, siis võiks ja peaks olema sedavõrd palju lugupidamist, et tal haiglarahus terveneda lastakse,» ütles mupo pressiesindaja.

Savisaar sattus 18. märtsil Tartu Ülikooli haiglasse. 23. märtsil amputeeriti Savisaarel jalg, sest selgus, et tal on jalavigastusest tingitud streptokokknakkus ja toksilise šoki sündroom. 12. mail toodi Savisaar Tallinnasse Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksuse taastusravikeskusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles