Must: Edgar Savisaare põhitöö on hetkel füsioteraapia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna külastas Ida-Tallinna keskhaigla taastusraviosakonnas paranevat Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart sõber ja riigikogu liige Aadu Must.

Aadu Musta sõnul on Edgar Savisaare põhitöö hetkel füsioteraapia. «Vaim ja mõistus on teravad ja füüsilise poole pealt – käepigistus on soe,» rääkis Must, kelle sõnul on Savisaarele endiselt omased huumorimeel ja kiire taip.

Ka märkas Must, et kanüüle, igasugu juhtmeid ja voolikuid enam vaja ei lähe.

«Jõud taastub tasapisi. Temaga on rääkida huvitav ja põnev sellepärast, et Edgaril on aega juttu rääkida. Vanasti ta oli nagu kontsentraadi sööja – talle tuli kolme lausega ära rääkida pikad jutud,» ütles Must, kelle sõnul tunneb Savisaar huvi ka poliitiliste teemade vastu. «Aga mulle meeldis temaga rääkida lihtsalt inimlikest asjadest.»

Musta sõnul on Edgar Savisaar ülimalt tänulik Tartu arstidele. «Ta ise muidugi ei mäleta, et tema olukord nii halb oli…» nentis Must.

Millal Edgar Savisaar võiks avalikkuse ette tulla? «Seda ma otseselt ei uurinud. Ma tean, et mingil hetkel, kui ta paranes, siis tal oli meeles, et 15. mail on Tallinna linnapäev, aga paranemine võtab aega.»

Pealinn vahendas TTV saatele «Täna+» antud intervjuud Erki Savisaarega, kelle hinnangul kestab taastusravi veel mõnda aega.

Poja sõnul Edgar Savisaare ravi jätkub ja ta loodab, et tema füüsiline vorm paraneb, et varsti iseseisvalt ringi liikuda. «Taastusravi sisaldab minu teada ujumist, jalgrattaga sõitmist, massaaži ja muud, mis sinna juurde käib,» lisas Erki Savisaar.

Copy
Tagasi üles