Kunagine kunstiakadeemia ühiselamu ehitatakse ümber luksuselamuks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisest Kunstiakadeemia ühiselamust saab luksuslik kortermaja.
Endisest Kunstiakadeemia ühiselamust saab luksuslik kortermaja. Foto: Google StreetView

Endover Kinnisvara omandas kunstiakadeemialt Tallinna kesklinnas hoone Gonsiori 9 ja arendab sellest kuni 300-ruutmeetriste katusekorterite ning kesklinnavaadetega luksusliku korterelamu-ärihoone Ambassador.

Enampakkumisel kujunes endise ühiselamu hinnaks veidi üle 3 500 000 euro.

«Endover tegutseb vastupidi levivale arvamusele, et seoses arendajate suurenenud tegevusmahtudega on kinnisvaraturg küllastumas. Omandame uusi kinnistuid ning hooneid ja planeerime järjest uusi projekte. Meie kogemusel on nõudlus kvaliteetsele südalinna kinnisvarale jätkuvalt suur ning meie teostatavad projektid edukad. Omandasime äsja suurepärases asukohas seni teenimatult varjus olnud Gonsiori 9. Arendame sellest luksusliku, pretensioonika nimega hoone Ambassador ja soovime sellega täita nõudlikemate koduostjate soove,» ütles Endover Kinnisvara Eesti piirkonna juht Oliver Makko.

«Ambassadori arendusel võtame eeskujuks ja aluseks meie arendusmeeskonna New Yorgis ja Londonis omandatud kogemusi. Arhitektuurse ilme loomisel lähtume ideest muuta hoone suurlinlikuks, kaasaegseks, esinduslikuks ja luksuslikuks. Tihti sarnaseid hooneid Tallinnas ei pakuta ja otsustasime vastava tühimiku täita,» lisas Makko.

Hoone sisearhitektideks on valitud kogenud ja tunnustatud Argo ja Katrin Vaikla, kes on muuhulgas Stenbocki maja ning Hotell Palace’i siselahenduste autorid.

Majast avanevad vaated Tallinna kesklinna ärikvartali tornidele, vaadete rõhutamiseks lisatakse hoone päikeselistele külgedele avarad rõdud ning katusekorrusele rohelised katuseterrassid. Majaesist hakkab täiendama ning linna avalikku ruumi kaunistama spetsiaalselt rajatav haljastus koos  valgustuslahendusega. Majaesisele lisab avarust Kompassi väljak.

Endover on arendusprojektides rõhutatult esile toonud hoonete fuajee ja üldruumide interjööre. Ambassadori kavandatav sissepääs, fuajee, lift ja üldkoridorid on tavapärasest esinduslikumad, elegantsemad ning luksuslikumad. Kaasaegse nõudliku omaniku kasutusmugavuste hulka kuulub suletud turvaline hoonesisene parkla, kust lift viib koduukse juurde. Erilisust lisavad tavapärasest kõrgemad korrused. 

«Hoonesse on planeeritud ka omanikele luksuslikke kasutusomadusi, mis on maailma suurlinnades kohustuslikud, kuid Eestis harvaesinevad. Lisaks oleme rahul, et suurepärases asukohas tükk kesklinna muutub meie abil teenitult kaasaegsemaks ja atraktiivseks!» lubas Makko.

Endover Kinnisvaras ollakse kindlad, et Ambassador leiab positiivse vastuvõtu, kuna esimesed lepingud on huvilistega sõlmitud.

Endover Kinnisvara on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp, mis tegutseb nii Eestis kui ka väljaspool. Ettevõttel on 20 aastat kogemusi nii hoonete rekonstrueerimisel kui ka uusehitiste rajamisel. Ettevõte arendab praegu Tallinna südalinnas ja selle lähiümbruses 13 hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles