Pirita kergliiklustunneli ehitus sulgeb Rummu tee

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pirita linnaosavalitsus

Alates tänasest kuni juuli lõpuni on kergliiklustunneli ehituse tõttu liiklusele suletud Rummu tee, ümbersõiduks saab kasutada Kose teed.

Rummu tee on suletud 200 meetri kaugusel Pirita teest ja 600 meetri kaugusel Kose teest. Rummu teel asuvatele kinnistutele on tagatud ligipääs sõidukitega Pirita tee või Kose tee kaudu.

Tunnel peaks valmima septembriks ja see ühendab Lillepi pargi ja Pirita Spordikeskuse terviserajad. «Tunneli eesmärk on eelkõige tagada turvaline teeületus spordikeskuses treenivatele lastele ja tervisesportlastele. Samuti ühendab tunnel spordikeskuse ja Lillepi pargi terviserajad üheks tervikuks,» rääkis Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder.

Tunneli kogupikkus on 91 meetrit. Sellest 20,5 meetrit on kinnise tunneli osa ja 70,5 meetrit tunnelisse sisse ja tunnelist väljasõit. Tunnel saab olema pikk ja lauge, et sellest saaks rattal, rulluiskudel või -suuskadel läbi sõita. Ehituse maksumus on üle 561 000 euro.

Pirita Spordikeskust ja Lillepi parki ühendava tunneli hankele esitati üheksa pakkumist. Edukaks osutus ühispakkuja GRK Infra AS, KMG Inseneriehituse AS ja Graniittirakennus Kallio Oy.

Tallinna spordi- ja noorsooamet koostöös Pirita spordikeskusega ehitab kergliiklustunneli seoses osalemisega Euroopa Liidu välisprojektis «Pirita spordikeskuse multifunktsionaalne arendamine». Tegemist on projekti kolmanda etapiga. 2013. aasta lõpus valmisid tervisespordihoone, laste mänguväljak ja kelgumägi ning renoveeriti uisu-/tenniseväljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles