Mereakadeemia parimad tudengid saavad Johan Pitka stipendiumi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Johan Pitka
Admiral Johan Pitka Foto: Kaitsejõudude peastaap

Linnavalitsus kinnitas Tallinna linna Johan Pitka stipendiumi stipendiaatideks kümme Tallinna Tehnikaülikooli Eesti Mereakadeemia üliõpilast.

Stipendiumi pälvisid Jörgen Kaare, Kaido Koorits, Getter Kaevandes, Henrik Mägi, Kristjan Tammeorg, Jekaterina Kemova, Tauri Roosipuu, Arnold Urb, Jana Šatalova, Mari-Liis Kuuse.

Tallinna linn finantseerib kümnele mereakadeemia üliõpilasele Pitka stipendiumi maksmist kokku 6400 euro ulatuses, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

15. mail 2008 sõlmisid Eesti Mereakadeemia ja Tallinna linn koostöölepingu, milles lepiti kokku ka erinevate stipendiumide ja teadustoetuste, sh Pitka stipendiumi väljaandmine.

Johan Pitka stipendiumi statuudi kohaselt finantseerib linnavalitsus iga-aastaselt stipendiumi väljamaksmist kuni 6400 euro ulatuses. Ühe stipendiumi suurus on 640 eurot.

Stipendium määratakse üks kord aastas kuni kümnele õppe- või teadustöös edukale ning ühiskondlikult aktiivsele mereakadeemia üliõpilasele, kelle uurimistöö on seotud Tallinna linna merendusalase, ökoloogilise, sotsiaalse või kultuuri- ja hariduskeskkonna arendamisega või magistriõppe üliõpilasele, kes töötab mereakadeemias kas õppejõuna või tugipersonali koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles