Tallinna päeva etteütlust dikteerib Eduard Vilde

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kaljumäe Eduard Vilde rollis.
Peeter Kaljumäe Eduard Vilde rollis. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna päeval, 15. mail saavad taas kõik soovijad Tallinna Ülikoolis ülelinnalist etteütlust kirjutada.

Oma tekste dikteerib võistlejatele Eesti kirjanduse suurkuju Eduard Vilde, kelle 150. sünniaastapäevale on pühendatud kogu üritus. Juba kolmandat ülelinnalist etteütlust korraldab Tallinna linnavalitsus koostöös haridusameti, eesti keele õpetajate ainesektsiooni ja Eduard Vilde Muuseumiga, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kahel eelmisel aastal on etteütlusi läbi viinud kirjanikud Jan Kaus ning Andrus Kivirähk. Sel korral dikteerib oma loomingut kirjanik Eduard Vilde, keda kehastab teater Variuse näitleja Peeter Kaljumäe.

Kuna Vilde oli väga mitmekülgne ja uuenduslik kirjanik, ei saa ka temale pühendatud etteütlus olla eelmistega ühtemoodi. Nii saavad kohalolijad seekord kaasa elada kolmele võistkonnale, kes võtavad mõõtu Vilde-teemalisel viktoriinil.

Etteütlust kirjutama on oodatud nii õpilased kui ka täiskasvanud, kes soovivad oma eesti keele oskust kontrollida ning ennast võistlusel proovile panna.

Esmakordselt toimus ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus 15. mail 2013, mil kirjanik Jan Kausi dikteeritud teksti kirjutas 220 inimest. Aastal 2014 dikteeris oma teksti Andrus Kivirähk ning kirjutajaid oli juba 250. Kaasa tegid nii (üli)õpilased kui ka töötavad täiskasvanud, nii eesti kui ka vene keele kõnelejad. Ka sel korral on oodata aktiivset osavõttu – on ju Eduard Vilde Eesti rahvale väga oluline.

Etteütlust kirjutatakse Tallinna Ülikoolis (Uus-Sadama 5) algusega kell 14. Registreeruda saab haridusameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles