Ühingud pakuvad puuetega inimestele ohtralt tegutsemisvõimalusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses, Invaspordiühing ning mitmed erinevad puuetega inimeste ühingud avavad uksed uuele hooajale, et pakkuda puudega inimesele võimalust ja kohta vaba aega kasulikult veeta.


Raepressi andmetel saavad puuetega inimesed osaleda erinevates kultuuriringides, teha sporti ja tantsida ning omandada arvutioskusi.

Tallinna Puuetega Inimeste Koja eestvedamisel toimuvad esmaspäeva õhtuti tegevuskeskuses line-tantsu tunnid, tegutseb ka ratastooli kasutajate tantsugrupp.

Teisipäeviti on võimalus osaleda bailatino ja seltskonnatantsutundides, esmaspäeviti ja kolmapäeviti toimuvad Kundalini jooga tunnid.

Septembri teisel poolel algavad loomingulise avardamise kursused, kus puuetega inimestel on võimalik osaleda kunstitegevustes ning filmiõhtutel.

Microsoft Eesti toetusel on võimalik puuetega inimestel osaleda arvutikursustel nii edasijõudnute kui ka algajate tasemel, õpe toimub ka vene keeles.

Lisaks arvutikursustele on võimalik igal tööpäeval kasutada arvutiklassi.

Ka erinevad puuetega inimeste ühingud, sh Tallinna Invaspordiühing, pakuvad oma liikmetele erinevaid tegutsemisvõimalus.

Nii saab mängida bocciat, malet ja kabet, osaleda võimlemistundides, liikumispuuetega lapsed saavad osaleda grossingus.

Tegevuskeskuses saavad soovijad mängida piljardit, koroonat, lauatennist, lugeda ajalehti, kohtuda sõpradega, kasutada sauna ja osta puuetega inimeste käsitööd.

Samas antakse informatsiooni puuetega inimeste ühingute ning puuetega inimestele suunatud teenuste ja toetuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles