Pirita tee-Rummu tee fooriristmik alustas tööd

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fooride sisselülitamine Pirita-Rummu ristmikul.
Fooride sisselülitamine Pirita-Rummu ristmikul. Foto: Pirita linnaosa valitsus

Täna lülitati sisse Pirita tee-Rummu tee ristmiku foorid, tähistamaks ametlikult ristmiku rekonstrueerimistööde lõppu.

Juba aastaid tagasi liiklustiheduse kasvamisega aktuaalseks tõusnud fooriristmiku rajamine Pirita tee-Rummu tee ristmikule on käesolevaks hetkeks lõpuks realiseerunud, vahendas linnaosavalitsuse pressiesindaja.

Täna toimus Pirita viimaste aastate suurima tee-ehitusprojekti lõppu tähistav fooride sisse lülitamine.

Juba ammugi on nimetatud ristmik valmistanud autojuhtidele meelehärmi, seda eriti pimedal ajal liigeldes, kui nähtavus on halb ja ilmastikuolud rasked. Siiani foorijuhtimiseta ristmikul on olnud eriti raskendatud vasakpöörde sooritamine Rummu teelt Pirita teele, seda liiatigi tipptundide ajal.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on nimetatud objekti juba aastaid inimestele lubatud, mistõttu on eriliselt hea meel selle valmimise üle.

«Küllap esialgu läheb nii autojuhtidel kui jalakäijatel pisut aega, et ristmiku uue liikluskorraldusega harjuda, kuid usun, et Rummu ristmiku rekonstrueerimine aitab jõudsalt kaasa liiklusohutuse tõstmisele ja tõhustab liiklussujuvust Pirita linnaosas,» märkis just äsja foorid sisse lülitanud Pirita linnaosa vanem. «Ristmiku teeb eriliseks ka see, et kogu lahendus on ülimalt automatiseeritud, kasutades liiklussujuvuse parendamiseks vastavaid andureid,» lisas Terik.

Rummu ristmikule on rajatud ka foorjuhitavad jalakäijate ülekäigurajad ning Pirita Selveri juurde ehitatud täiendav bussipeatus, samuti on Saare teelt loodud eraldi parempöörde rada Pirita teele.

Ristmiku ümberehituse projekti koostas AS K-Projekt, ehituse peatöövõtja on Lemminkäinen Eesti AS. Ümberehitamistöödeks kulus kokku 8,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles