Fotod ja video: Solarise kaubanduskeskuses oli tulekahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15.28 sai häirekeskus teate, et Solarise kaubanduskeskuse katusest tuleb suitsu. Hiljem selgus, et põleng sai alguse hoone teisel korrusel asuva Lido restorani grillahjust ja levis sealt edasi ventilatsiooni. Inimesed evakueeriti ostukeskusest.

Kell 16.00 oli Solarise ümber mitusada inimest, nende seas õhukestes riietes müüjad.

Inimesed ei saanud parklast autosid kätte. Päästjad kustutasid tulekahju, osa päästjaid oli katusel, osa kaubanduskeskuses sees.

Läbi akna oli näha, kuidas päästjad lammutasid hoone teisel korrusel asuva söögikoha Lido ventilatsioonitoru ning vedasid voolikuid. Kuumuse tõttu oli üks aknaklaas pragunenud ning mööda söögikoha mööblit voolas vesi alla. «Täna ilmselt Lidosse sööma ei pääse,» pakkusid tänaval seisjad.

Kella 16.15 ajal oli päästjate teatel hoone ventilatsioonikamber endiselt suitsu täis, kuid põlemist enam ei olnud. Vahepeal selgus, et põleng sai alguse Lido restorani grillahjust ja levis sealt edasi ventilatsiooni.

Koht, kust põleng alguse sai/päästeamet
Koht, kust põleng alguse sai/päästeamet Foto: Päästeamet

Politsei tõkestas hoonele juurdepääsu lintidega. Bussi-, marsruuttakso- ja autoliiklus kulges aga tõrgeteta.

Kell 16.30 teatas Solarise esindaja, et keskus avatakse külastajatele hiljemalt kell 18, kuid Lido restoran jääb suletuks. Keskuse maa-aluses parklas olevad autod peaks kätte saama samuti hiljemalt kell 18. Keskus lubas parkimistasu enda kanda võtta.

Kell 16.59 teatas päästeamet, et põleng on kustutatud, päästjad avasid veel venitlatsioonitorustikku ja tuulutasid ülemise korruse ruume.

Kohal oli seitse päästemeeskonda, operatiivkorrapidaja ja eritehnika.

Kella 18 paiku ütles Solarise esindaja, et keskuse maa-alune parkla on avatud ning sealt saab nüüd autodega välja sõita.

Siis seadistati keskuses veel ventilatsioonisüsteemi ning avaldati lootust, et keskust saab külastada jälle kella 18.30 paiku. Just sel kellaajal avatigi taas keskuse uksed.

Vahepeal tekkisid ka kahtlused, kas ETV õhtune saade «Ringvaade» saab ikka täna oma kodustuudios toimuda. Solarisest aga kinnitati, et saate meeskond on kohal ning saade siiski läheb eetrisse.

Lido suletud täna ja homme

Bistroo-restoran Lido turundusjuht Tiina Köst ütles Postimehele, et enne kui pole tulekahju ekspertiisi tehtud, ei saa nad ka mingit informatsiooni väljastada selle kohta, mis põhjusel täpsemalt tulekahju tekkis.

Samuti on liiga vara veel kahjusid kommenteerida, ent Köst lisas, et need ei ole kindlasti väikesed. Lido on tema sõnul suletud kindlasti ka homme.

Lido kokk: tundsime juhtmete põlemise lõhna

«Me töötasime rahulikult, siis tundsime justkui juhtmete põlemise lõhna. Ütlesime oma peakokale, et midagi on juhtunud, põleb midagi ja tema läks kutsuma päästjaid,» kirjeldas Lido kokk Ivan «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ventilatsioonist hakkas tilkuma justkui tuld...võtsin tulekustuti ja hakkasin kustutama, aga see ei aidanud, sest siis keegi lülitas Solarises sisse ventilatsiooni ja see kõik levis,» lisas ta.

Lidos on ka varem toimunud põleng, tol korral süttisid prügikastis kemikaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles