Tallinnas esineb tuntud Ukraina naistebänd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dakh Daughters.
Dakh Daughters. Foto: Vene Teater

Mänguliste kunstide festivali Maikellukese Päevad raames leiab 23. mail kell 19 Vene Teatris aset Euroopas laineid lööva Ukraina naistebändi Dakh Daughters kontsert-etendus «Roses».

Seitsmest muusikust-näitlejannast koosnev trupp on välja kasvanud kuulsast Kiievi Dakh Teatrist ning rabava kontsertetenduse on lavastanud Vladislav Troitski, kes on ühtlasi Ukraina tuntuima teatrifestivali GogolFest rajaja.

Metsiku energia ja võitleva vaimu juures on laval mängus puhas poeesia, kombineeritud ukraina rahvalaulu, roki, räpi ja erakordse näitlejameisterlikkusega. Tegemist on esinejate endi sõnul „friigikabareega”, mis kõrvaltvaatajale paistab pigem geeniustekabareena, sest näitlejannad laulavad kõikvõimalikes keeltes ja vahetavad kostüüme ja rolle nagu käpikuid.

Relvastatuna kogu keelpillide arsenali ning lisaks ka klahvpillide ja trummidega loob Dakh Daughters laval sellise prantsuse salongi atmosfääri, kus Mireille Mathieu sõbruneks Marilyn Mansoniga.

Dakh Daughters’i muinasjutulaadsete laulude sõnad toetuvad Ukraina klassikalisele luulele, fragmentidele vanaaegsetest hittidest aga ka nende oma tekstidele. Kõige eriskummalisemaid muusikapalu ilmestavad Tarass Ševtšenko, Lesja Ukrainka, Josef Brodski, Charles Bukowski, Aleksander Vedenski ja William Shakespeare tekstid.

Kontserdi piletitulu läheb Ukraina toetuseks.

Täpsem info:

http://www.kirbutsirkus.com

http://veneteater.ee/

Kontserdi korraldavad MTÜ Kultuurikatel ja MTÜ Kirbutsirkus. Kontserti toetab Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles