Kohus saatis jahipüssiga nelja pangakontorit röövinud mehe aastateks trellide taha

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseilindiga piiratud SEB harukontor Priisle keskuses Lasnamäel Linnamäe tee 57.
Politseilindiga piiratud SEB harukontor Priisle keskuses Lasnamäel Linnamäe tee 57. Foto: Karli Saul

Harju maakohus mõistis viieks aastaks vangi noormehe, kes röövis ebaseaduslikult hangitud kärbiku abil neljast Tallinnas asuvast pangakontorist kokku ligi 100 000 krooni.

Lisaks mõistis kohus 22-aastaselt Dmitry Proninilt SEB Panga kasuks välja 92 932 krooni. Ühtlasi tuleb Proninil tasuda sundraha 10 875 krooni; maksta kinni erinevad ekspertiisid summas 127 263 ning kaitsjatasu kogusummas 5250 krooni, teatas Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Postimees.ee´le.

Süüdistuse järgi sisenes Pronin mullu juulis maskiga nägu varjates SEB Panga Nõmme harukontori ruumidesse ning kärbikuga ähvardades röövis sealt sularaha summas 20 516 krooni ja põgenes.

Kuu aega hiljem röövis ta sarnaselt SEB Panga Kopli harukontorist 11 300 krooni ning detsembris Priisle harukontorist Lasnamäel veel 41 303 krooni.

Viimase röövi pani Pronin süüdistuse järgi toime käesoleva aasta veebruaris, kui sai SEB Panga Pae harukontorist saagiks 19 813 krooni.

Politsei sai mehele jälile kevadel ning märtsi keskel Pronini kodus korraldatud läbiotsimise käigus saadi kätte ka röövides kasutatud kärbik.

Seadusesilmaga on Proninil ennegi tegemist olnud - kriminaalkorras on teda varem karistatud ühe korra ning väärteokorras kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles