Viga valvekoodi sisestamisel aitas päästa naise elu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks

Reede hommikul tuli Tallinnas vanalinnas asuva väikeäri sissetungihäirele reageerinud G4Si turvatöötajatel tegeleda võimalike varaste püüdmise asemel hoopis poetöötaja elustamisega.

8. mail kell 10.53 tuli G4Si juhtimiskeskusesse sissetungihäire ühest Tallinna vanalinnas asuvast väikeärist, teatas G4Si pressiesindaja. Mõne minutiga kauplusesse saabunud patrullekipaaži turvatöötajad leidsid eest poetöötaja, nooremapoolse naisterahva, kes ütles, et häire põhjuseks võis olla valesti sisestatud valvekood.

Ühtäkki läks naisterahvas näost ära, kaotas teadvuse ning lõi kukkudes pea ära. Samuti ilmnesid naisel krampidele viitavad sümptomid. Turvatöötajad võtsid ühendust kiirabiga ning meedikute saabumiseni osutasid kokku kukkunud naisterahvale esmaabi vastavalt hädaabinumbrilt saadud juhistele. Kiirabi saabumise ajaks tuli kauplusetöötaja teadvusele, paraku ei mäletanud ta juhtunust midagi.

AS G4S Eesti juhtimiskeskuse juhataja Reiko Tääker soovis naisterahvale turvafirma nimel kiiret paranemist. «Mõnes mõttes oli tegu õnnelikult lõppenud õnnetusega, kus abi jõudis hätta sattunud inimeseni õigeaegselt tänu asjaolude kokkulangemisele ning eksimus valvekoodi sisestamisel toimis hädaabinupu vajutusena,» ütles Tääker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles