Silmipaitav galerii: tulbifestival Tallinna Botaanikaaias

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tulbid on oma värvikuse, õite mitmekesisuse ja varajase õitsemisaja tõttu kevadises aias asendamatud. Seda tõestab ka tulbifestival Tallinna Botaanikaaias, kus eksponeeritakse väga erinevaid tulbisorte. 

Tulbid on ühed armastatumad ja enimkasvatatud kevadised sibultaimed, kelle värvid ja vormid on inimesi lummanud juba sajandeid. Tulbifestivali näitusel eksponeeritakse väga erinevaid tulbisorte lõikelilledena. Lisaks tulpidele on näitusel eksponeeritud nartsissid, hüatsindid, püvililled, koerahambad, ülased ja teised lillesordid. 

Tulbifestivali külastajad ei pea muretseme sellepärast, et kõik 275 sorti ja liiki tulbid ei ole täies õies. Esmakordselt on võimalik festivalipassiga kogu maikuu jooksul uusi avanevaid õisi uudistamas käia. 

Eilse seisuga on botaanikaaias õitsemist alustanud Kaufmanni, Fosteri ja Greigi tulbid. Neist pisut hiljem avavad õied varased lihtõielised tulbid, triumftulbid ja darvin- hübriidtulbid. Viimastena alustavad papagoitulbid ning liht- ja täidisõielised hilised tulbid. Vähem levinutest saab imetleda liiliaõieliste, mitmeõieliste ja narmasservaliste tulpide lummavaid õisi.

Haruldasematest liikidest saab Palmimaja kõrval kuivalembeste taimede kõrgpeenral näha 18 looduslikku tulbiliiki. Lisainfot festivali kohta saab lugeda Tallinna Botaanikaaia veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles