MRP Linnaliinid uuendab bussiparki

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MRP Linnaliinide uued liigendbussid.
MRP Linnaliinide uued liigendbussid. Foto: MRP Linnaliinid

Tallinnas linnaosade vahelisi liine 12, 13 ja 49 ning sadamat lennujaamaga ühendavat liini number 2 teenindav AS MRP Linnaliinid on reisijate parema teenindamise tagamiseks asunud jõudsalt uuendama oma bussiparki.

MRP Linnaliinide AS juhataja Rein Vinni sõnul on aasta esimeses pooles alustanud liinisõite 14 uut MAN Neon City ja MAN Neon City G moodsat bussi, millest üheksa on 35 iste- ja 50 seisukohaga mobiilsed, sõitjatele parimaid reisimugavusi pakkuvad bussid ning viis liigendbussid, mille 18 meetri pikkuses salongis on 35 iste- ja 100 seisukohta. «Kõik bussid on varustatud kliimaseadmete, uste sulgumist jälgivate ohutussüsteemide ning sujuvat sõitu võimaldavate tehnika viimase sõna järgi toodetud automaatkäigukastidega. Enesestmõistetavalt vastavad uued bussid Euro-6 saastenormidele, mis muudab nad keskkonnasõbralikeks ning linnaõhu puhtust säästvaks,» ütles Vinni.

Keskkonnasõbralikkus ja sõitjamugavus on Vinni sõnul MRP Linnaliinide jaoks äärmiselt oluline. Läinud aastal tõi MRP Tallinnas esmakordselt Õismäe-Lasnamäe ja Lasnamäe-Pirita liinidele seitse gaasikütusel töötavat madalapõhjalist MAN Truck & Bus AG liigendbussi. Tänaseks on gaasisõidukid end igakülgselt õigustanud ja pälvinud sõitjatelt vaid kiidusõnu.

«MRP Linnaliinid on võtnud suuna innovatiivsele ja jätkusuutlikule arengule, mille eesmärgiks on ühistranspordi muutmine kasutajale võimalikult mugavaks ning keskkonnale ohutuks,» kinnitas Vinni. Juunis lisandub olemasolevatele veel üheksa bussi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles