Rohelised protestisid Tammsaare pargis vabakaubandusleppe vastu

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva pärastlõunal tõid Eesti Rohelise Liikumise esindajad Tammsaare parki hiigelsuure täispuhutud Trooja hobuse, et protestida niimoodi Euroopa Liidu-USA vabakaubandusleppe (TTIP) vastu.

EL ja USA peavad läbirääkimisi vabakaubandusleppe (TTIP, Atlandiülene Kaubandus- ja Investeerimispartnerlus) osas, mis kätkeb endas peidetud ohte. <see ohustab meie tervist, keskkonda ja töötingimusi, mida me oleme kõrgete standarditega Euroopa Liidus suutnud seni kaitsta ja edendada,» seisab roheliste poolt jagatavas TTIPi vastases voldikus.

Lepingu eesmärk on elavdada kaubavahetust: selleks on oluline kaotada kaubandusbarjäärid ehk ühtlustada USA ja Euroopa Liidu regulatsioone ja standardeid.

Roheliste väitel on Euroopa Liidu standardid paljudes valdkondades tugevamad kui USAs, sest lähenemine ohutusele on kardinaalselt erinev. «Kui Euroopa Liit järgib ettevaatusprintsiipi ja nõuab tõendeid ohutuse kohta arvestades ka keskkonna, eetika ja kodanike nõudmistega, siis USAs lubatakse uusi tooteid ja tehnoloogiaid turule palju kergekäelisemalt ning keelata saab neid vaid tõendatud riski korral,» väidavad rohelised.

Pikemalt saab roheliste seisukohtadest TTIPi kohta lugeda nende veebilehelt või Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles