Politsei hakkab välja õpetama rahakoera

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Västriku loomakliinik andis täna politseile üle koerakutsika, kes õpetatakse välja rahakoeraks.

Politseimajori Tõnu Tänava sõnul rahaotsimise koera Eestis varem olnud ei ole. Koera väljaõpe kestab poolteist aastat ja koer on tööks valmis hiljemalt kahe aasta pärast.

Rahaotsimise koer peab olema tasakaalukas ja rahulik. «Väga aktiivne ja energiat täis koer ei püsi n-ö purgis,» sõnas Tänav. «Koeral peab olema väga hea haistmisinstinkt, see on üks töökoera omadusi.»

«Igal trükivärvil on omapärane lõhn ja naaberriikide näitel töötavad sellised koerad väga efektiivselt. Loodame, et ka meie tulevane rahakoer saab asjaga hästi hakkama ja leiab palju ebaseaduslikult teenitud raha,» ütles Tänav.

«Koeral veel lühinime ei ole, kuid pikk nimi on Mad About Blue,» lisas Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri prefekt Kristjan Jaani.

Uue koerakutsika andis politseile üle Västriku loomakliinik. Kutsikas on juba neljas, kes kliiniku poolt politseile kingitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles