Kõrgepingeliini trassi vaidlused Saue vallas on saamas lahenduse

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol marjakasvatusega tegeleva Raja talu peremees Gunnar Tärn maasikapõllu juures, mida uus elektriliin ületama oleks hakanud.
Fotol marjakasvatusega tegeleva Raja talu peremees Gunnar Tärn maasikapõllu juures, mida uus elektriliin ületama oleks hakanud. Foto: ERIK PROZES/

Eile toimus Saue vallavalitsuses nõupidamine, kus kaaluti Harku-Lihula-Sindi 330/110 kV kõrgepingeliini alternatiive. Ebasoodsa trassivaliku vastu võidelnud Tuula ja Pällu küla elanikud on saamas meelepärast lähendust, sest viimastel andmetel on trass nihutatud kõnealustest küladest idasse.

«Vaatasime koostöös Saue vallavalitsuse ja erinevate osapooltega läbi kõrgepingeliini alternatiive ning tegime mõningad väiksemad täpsustused. Alternatiivi, mis oli avalikul väljapanekul ja jooksis läbi Pällu küla, seda enam ei plaanita. Kõrgepingeliini trass suunatakse ida poole ja see kattub suhteliselt palju olemasoleva koridoriga,» ütles Harju maavalitsuse arengutalituse juht Joel Jesse.

Jesse sõnul väikseid korrektuure veel tehakse, aga need on ainult kosmeetilist laadi. «Tahes-tahtmata erinevatel alternatiividel huvid ristuvad, keegi meist ei soovi oma tagaaeda kõrgepingeliini. Iga maaomanik võitleb oma õiguste eest, kuid paratamatus on see, et kellegi kinnistult ta ikkagi mööda või läbi minema hakkab. Seda ei ole võimalik vältida,» selgitab ta, miks kõrgepingeliiniga nõnda palju kirgi on tekkinud.

Harju maavalitsus soovib mai lõpus esitada lõpliku lahenduse Saue vallavolikogule ja vastavatele riigiametitele. Pärast kooskõlastusi ja vallavolikogu otsust saab maavanem planeerimislahenduse vastu võtta.

Trassivalik on paigas praegu Nissi ja Harku vallas. Kernu vallas on veel vaidlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles