Osa rahandusministeeriumi hoonest kannavad huvilised tasuta laiali

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi endine hoone.
Rahandusministeeriumi endine hoone. Foto: Peeter Langovits

Enamik endise rahandusministeeriumi hoones olevast ehitusmaterjalist jagatakse huvilistele laiali või taaskasutatakse muul viisil.

Rahandusministeeriumi hoone lammutamisega tegeleva Aspen Grupp OÜ tegevjuhi Kaidar Eriku sõnul läheb lammutatavast majast 95 protsenti taaskasutusse. «Puit läheb hakkepuiduks, sellega köetakse katlamajasid. Kivimaterjal purustatakse killustikuks ja vanametall müüakse vanarauaks,» selgitas Erik. «Prügilasse lähevad sisuliselt ainult soojustusmaterjalid, kips ja tõrvapapp.»

Suur osa sisustusest, klaasist ja ustest jagatakse lihtsalt huvilistele laiali. «Esialgu oli meil n-ö lahtiste uste päev. Registreerisime inimesed ära, kes mida tahtsid. Osa tundsid huvi sisustuse, teised uste ja akende vastu,» ütles Erik.

«Klaasi me anname lihtsalt ära, selline praktika on olnud siiamaani,» sõnas Erik. «Klaasi huvilised kasutavad saadud klaasi sageli rekonstrueeritavate hoonete juures. Selles majas on näiteks korralikud pakettaknad, mis peaksid hästi sooja hoidma.»

Aspen Grupp OÜ sõlmis Fund Ehitus OÜga lepingu Tallinnas asuva rahandusministeeriumi hoone lammutamiseks 20. märstil. Hoone lammutamine on ettevõttele väljakutse, kuna varem pole Eestis tiheasustusega alal nii kõrget hoonet (47m) veel lammutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles