Püha Katariina kiriku uksed renoveeritakse kontsertsarja abil

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina kiriku uksed
Katariina kiriku uksed Foto: Hopneri Maja

Tallinnas Vene tänaval asuva Püha Katariina kiriku uste renoveerimiseks korraldatakse kontserdisari, mille piletituluga plaanitakse renoveerida kiriku kaks peaust.

Katariina kirik on Tallinna kõige keerulisema ning trööstituma saatusega kirik. Keskajal (14.-15.saj.) suurim ja rikkalikum, kuid kirikuna töötanud vaid paari sajandijagu, on ta rüüstatud reformatsiooni käigus, põlenud tulekahjus, olnud koduks vaesemale linnarahvale ning lõpuks kasutatud aida, autoremondi töökojana, kinomehaanika tehasena.

Tänasel päeval järjest rohkem kontserdi- ja etenduspaigana kasutatav ning Tallinna turiste ligi meelitav Katariina kirik, mille ajalugu ulatub 600 aasta taha, väärib heaperemehelikku kohtlemist ja iga väike samm kiriku välisilme parandamisel on ühtlasi panus vanalinna üldises kontekstis, seetõttu korraldab Hopneri Maja kontsertsarja, et renoveerida kiriku kaks peaust.

Kontserdisarjas «Ukse hinged helisema» esinevad:

·         Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane - 23. mail 

·         Püha Miikaeli poistekoor - 31. mail

·         Mari Jürjens - 12. juunil

·         Vokaalansambel  Estonian Voices - 13. augustil

·         Jarek Kasar – 26. augustil

Kontserdisaal mahutab maksimaalselt 200 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles