Sukeldujad leidsid Vana Kalasadama põhjast 16 ostukäru

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto eelmise aasta merepõhja puhastamise aktsioonist.
Foto eelmise aasta merepõhja puhastamise aktsioonist. Foto: LiveHouse

Täna Tallinnas Vana Kalasadama juures meerepõhja puhastanud vabatahtlikud sukeldujad tõid kaldale ligi seitse tonni prügi, muuhulgas ka 16 ostukäru.

Jako Vernik sukeldumisklubist LiveHouse ütles, et kärusid pakuti lähedal asuvale Rimi kauplusele, kuid seal neid ei soovitud. «Kahjuks olid need kõik kasutuskõlbmatud,» nentis Vernik.

Kalasadama põhja koristamine toimus ülemaailmse veekogude puhastamise päeva raames, mida tähistatakse enam kui saja riigis. Vees käis ligi sada sukeldujat kuuest Eesti sukeldumisklubist ning seitse tonni prügi toodi kaldale käsitsi, tehnikat kasutamata.

Huvitavamate leidude hulka kuulusid kott väärisehetega, mis anti üle politseile, kassettmagnetofon, võrkpallikohtuniku rauast tool ja mõõk. Viimase näol on ilmselt tegemist kaasaegse replikaga, mitte muistisega. «Ei ole jõudnud seda veel lähemalt vaadata, aga viikingite mõõk see ilmselt ei ole jah,» muigas Vernik.

Peamiselt toodi merest välja aga suuri autokumme, rauakola, juhtmeid, voolikuid ja olmeprügi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles