Nõmme turul saab talvel uisutada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna viiakse osa välilette turuplatsilt minema ja rajatakse nende asemele uisuväljak.
Täna viiakse osa välilette turuplatsilt minema ja rajatakse nende asemele uisuväljak. Foto: Mihkel Maripuu

Kui mitte eeloleval, siis järgmisel talvel saab kindlasti uisutada liuväljal, mis rajatakse Nõmme turu territooriumile.


«Kui Nõmme turu projekt algas, sai kohe öeldud, et see ei jää ainult kauplemiskohaks, vaid sellest saab multifunktsionaalse keskus, kuhu on põhjust tulla nii vanaemal-vanaisal, emal-isal ja lastel,» lausus Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra.

Linnaosavalitsus plaanib turule umbes 500 ruutmeetri suurust uisuväljakut, mis oleks avatud detsembrist märtsini. Liuväli hakkab asuma sõna otseses mõttes turu territooriumil, seal kus praegu on väliletid.

Kuna talvel on väljas kauplemist nagunii vähem, siis võiks sel ajal lettide asemel olla üks tore uisuväljak. Kui parkla poolsest väravast siseneda, siis need letid, mis jäävad väravast vasakule me monteerime lahti ja teisaldame. Ja kevadel, kui algab jälle väljas kauplemise hooaeg, toome letid tagasi,» selgitas Vakra.

Väravast paremale poole püstitatakse talvel jõulukuusk ning sealpool toimub ka kuuskede, käsitöötoodete ja jõuluvorstide müük. «Vasakule poole jääb siis liuväli, mis on valgustatud ja kus mängib muusika ja pärast uisutamist saab minna turu kohvikusse ennast soojendama. Ühesõnaga, üks tõeline Nõmme keskus, kus kõik asjad on koos ja kuhu on põhjust tulla nii noortel kui eakamatel inimestel,» lausus linnaosavanem.

Liuvälja rajamine ja ülalpidamine läheb maksma umbes kaks miljonit krooni ning see raha loodetakse saada linnavalitsuselt. Raha saamine pole veel kindel, aga linnaosavanema sõnul saab liuväli turuplatsil kindlasti olema. Kui mitte sel, siis järgmisel talvel.

Järgmisel aastal avatakse turu kõrval mäenõlval ka Nõmme linna asutaja Nikolai von Glehni monument. «Me oleme püüdnud, et turg kui keskus kogu aeg areneks. Üle-eelmisel aastal avasime turu, eelmisel aastal turuhoone. Turuhoone põleng lõi kahjuks rütmi sassi, seetõttu ongi liuvälja avamise aeg veel teadmata. Novembris alustab kindlasti tööd taastatud turuhoone ja detsembris loodetavasti liuväli,» ütles linnaosavanem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles