Laps viis loomaaiast küüliku koju, et kaua töötav ema saaks loomakest näha

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna loomaaia laste loomaaeda külastatakse aastas tuhandeid kordi. See esmaspäev oli aga talitajatele erakordne: õhtul loomi loendades märgati, et kolme musta küüliku asemel oli neid puuris vaid kaks. Peagi selgus, et üks loomaaia noortest külastajatest oli küülikuga koju läinud.

Küüliku kadumist uurima asunud loomaaia töötajad nägid turvakaamera salvestiselt, kuidas kella 16 ajal üks sinise koti ja soniga poiss võttis aedikust küüliku ning lahkus. Enne oli ta pool tundi loomi vaadanud ning pööranud erilist tähelepanu just küülikutele.

Murelikud töötajad hakkasid näpatud viienädalast küülikut taga otsima sotsiaalmeedias, lootes väikese pikanäpumehe lasteloomaaia sõprade abiga tabada.

Laiemaid otsinguid alustada ei tulnudki, sest järgmise päeva hommikul saabus koos kadunud küülikuga loomaaeda poisi ema, kes palus tekkinud segaduse pärast vabandust ja selgitas, miks laps looma koju kaasa oli võtnud.

Ema ütles loomaaia töötajatele, et tema kümneaastane poeg on sage loomaaia külaline ning oli tedagi mitmel korral kaasa küülikuid vaatama kutsunud. Paraku lõpetab ema töö õhtuti kell kaheksa, mistõttu pole nad seni saanud koos loomaaeda minna. Kuna selleks ajaks, mil ema lõpuks koju jõuab, on loomaaed juba kinni, otsustas poiss viia küüliku koju emale näha.

Kui ema esmaspäeva õhtul töölt koju jõudis, ei teinud poiss küülikust saladust, vaid tõttas looma emale näitama. Üllatunud ema otsustas küüliku veel samal õhtul loomaaeda tagasi viia, ent loomaaia töötajad olid selleks ajaks juba lahkunud. Hommikul õnnestus tal küülikupoeg elusa ja tervena oma pere juurde tagasi toimetada.

Talitajate sõnul oli kohe näha, et küülik igatses oma ema juurde tagasi. Pere juurde tagasi jõudnud küülik veetis kogu hommikupooliku ema kaisus ega läinud temast palju kaugemale.

«Küülik jookseb ilusti ringi ja mängib teistega. Õed-vennad on tal jälle olemas ja perekond õnnelikult koos,» ütles loomaaia avalike suhete töötaja Christina Daous.

«Poiss tunnistas emale asja üles ega mõelnud seda üldse halvasti. Ta on tihe loomaaia külaline ja talitajad on teda varemgi laste loomaaias loomadega mängimas näinud. Ema käitus õigesti ja küüliku tervisega on kõik väga hästi,» sõnas Daous. «Kuna poisile paistavad loomad väga meeldivat ning ta on meil korduvalt külas käinud, siis kutsume teda loomasõprade ringi. Paraku ei tulnud me hommikul selle peale, et kiirustavale emale seda mainida.»

Daous lisas, et loomaaias saab hakata ka mõne looma vaderiks – see tähendab, et huviline saab endale hoolealuse looma, kelle eest ta vastutab ja hoolitseb. Vader saab vastutasuks loomale nime anda. Näiteks pole veel nime ka kõnealusel küülikul.

Laste loomaaias läheb elu pärast juhtunut üldjoontes edasi vanaviisi, ainult ühe erinevusega: kui varem kinnitati küülikupuur tabalukuga, mida mugavuse huvides päris lukku ei pandud, siis nüüd on puur kindlalt suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles