Mupo on tänavu määranud 245 000 euro eest trahve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo piletikontroll.
Mupo piletikontroll. Foto: Toomas Huik

Tallinna munitsipaalpolitsei on tänavu nelja kuuga ühistranspordis sõiduõiguseta sõitjaile ja linnas valesti parkijaile määranud 12 533 trahvi, mille kogusumma on 245 455 eurot.

Ühistranspordiseaduse alusel ehk sõiduõiguseta sõitmise eest koostasid mupo ametnikud nelja kuuga 2271 trahviotsust, mille kogusumma on 39 452 eurot, selgub mupo statistikast. Liiklusseaduse alusel ehk valesti parkimise eest määrasid mupo ametnikud samal ajal 10 282 trahvi, mille kogusumma on 206 003 eurot.

Mupo pressiesindaja Meeli Hundi sõnul on kõige suuremaks probleemiks valesti parkimine. «Inimesed on pahased, et autod pargitakse akende alla ja kõnniteele, nii et jalakäijatel on suuri raskusi neist mööda pääsemisel. Tihti tuleb astuda sõiduteele end suurde ohtu seades. Pahased ollakse ka haljasaladele parkijate peale ning autot tingimata oma akna all parkivate autoomanike peale,» rääkis Hunt.

«Teine murekoht on lapsevanematel, kes oma lapsi hommikul lasteaeda toovad. Niigi vähesed lasteaedade juures olevad parkimiskohad on tihtipeale hõivatud lähedal elavate elanike autode poolt,» sõnas ta.

Piletita sõitvate inimeste trahvide arv on pressiesindaja sõnul mõnevõrra vähenenud, kuid mitte seetõttu, et piletita sõitjaid oluliselt vähem oleks. «Pigem on siin mõju Lasnamäe trammiliiklusel. Nimelt ei sõida trammid 2 ja 4, mis olid oluliseks lüliks liikluses bussijaama ja kesklinna/Balti jaama vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles