Harku vald kaotab tasuta koolibussid

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti üks rikkamaid valdu suleb linna toetusest hoolimata ka lapsi Tallinna koolidesse vedava bussiliini, kirjutas Tallinna linnavalitsuse ajaleht Pealinn.

Kui seni on vallad püüdnud lapsi seni ikka tasuta kooli vedada, siis seal on pandud lapsevanemad selle eest raha maksma ja Tallinna viiv koolibussiliin suletakse üldse.

Maaomavalitsuste liidu rahandusnõunik Märt Moll ütles, et kuigi seadus ei kohusta omavalitsust lastele täiesti tasuta koolisõitu võimaldama, püüab valdav enamus omavalitsusi seda siiski teha.

Harku vallavalitsus kavatseb järgmisest õppeaastast kinni panna hommikused koolibussiliinid Vääna-Jõesuu-Tallinn ning Tabasalu-Tallinn, mida Tallinna linn ümmarguselt kolmandiku ulatuses kinni aitas maksta. Need asendatakse n-ö tavabussiliiniga, millega sõidaksid lastega üheskoos kõik Tallinna sõita soovijad.

Tallinnas koolis käivad lapsed peavad senise tasuta sõidu asemel hakkama maksma mõnekümnest poolesaja euroni õppeaasta kohta. Harku valla arendusspetsialist Rando Lai väitis, et eesmärk on lisaks kulude kokkuhoiule ka ühtsem ühistranspordikorraldus Harku vallas. Seega ei taheta enam soosida erandeid, milleks koolibussi üldise bussiliikluse taustal võib pidada. «Senine koostöö Tallinna linnaga Vääna-Jõesuu-Tallinna liinil on olnud positiivne ja toimiv,» nentis Lai. «Kuid me soovime Harku valla õpilasveo korralduses võimalikult arusaadavat ja kuluefektiivset lähenemist.»

Õppeaastas on see õpilaste endi makstav tasu võrdne õpilase elukoha ja haridusasutuse vahelises piletitsoonis kehtestatud ühe kuu pileti hinnaga. Sellega muutuvad Tallinnas koolis käivad lapsed Lai sõnul n-ö võrdseteks valla sees, näiteks Tabasalus, koolis käivate lastega. Vallasiseseid liine kasutavatele õpilastele kehtib omaosalustasu juba alates 2014. aasta septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles