Juristide liit annab Mustamäel tasuta õigusabi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Alates 4. maist osutab Eesti Juristide Liit Mustamäe Linnaosavalitsuses esmaspäeviti kella 13-17 tasuta eestikeelset õigusnõustamise teenust. 

Õigusabi osutavad üliõpilased Erkki Vilipp ning Hele-Reet Linderman. Tasuta õigusabi osutatakse 4. maist 12. juunini, 21. juulist 24. augustini ning 21. septembrist 14. detsembrini Mustamäe linnaosavalitsuse esimese korruse teenindussaalis boksis nr 10. Kui hetkel osutatakse tasuta õigusabi vaid eestikeelsena, siis suvel hakatakse abivajajaid teenindama ka vene keeles.

Õigusnõustajad on valmis vastama linnaelanike kõikidele põhilistele õigusalastele küsimustele erinevatest valdkondadest (perekonnaõigus, tööõigus, pärimisõigus, üüri- ja võlasuhted jne). Keskmiselt on ühe kliendi nõustamiseks aega 20 minutit.

«Tasuta õigusnõustamine on hea moodus saada nii mõnelegi õiguslikule probleemile kindel lahendus ilma selle eest maksmata. Kui tavaliselt võivad juristide või advokaatide tunnihinnad pürgida ulmelistesse kõrgustesse, siis EJL-i pakutava tasuta õigusabi teenuse abil saavad igapäevased küsimused kindlasti vastuse,» märkis Eesti Juristide Liidu noorjuristide projektijuht Katarina Kiiver.

Nõustamine toimub Mustamäe linnaosavalitsuses (Tammsaare tee 135) igal esmaspäeval kella 13-17 elava järjekorra alusel. Eesti Juristide Liit on tasuta õigusabi osutanud alates 2002. aastast ning aastas nõustatakse sel viisil keskmiselt 10 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles