Brüsselist saabuval lennukil tekkisid probleemid, päästjad sõitsid välja kõrgendatud astmes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Toomas Huik

Öösel Brüsselist saabuval Estonian Airi lennukil tekkisid maandumisel probleemid, kuid enne veel kui päästjad, politsei ja kiirabi kohale jõudsid, suutis lennuk siiski turvaliselt maanduda.

Täna öösel kell 00.35 sai häirekeskus Tallinna lennujaamast teate, et Estonian Airi Brüsselist saabuva lennukiga on mingisugused komplikatsioonid, ütles päästeameti valvepressiesindaja.

Päästjad kihutasid välja kolmanda ehk kõrgendatud astme väljasõidule. «Kuid enne veel, kui päästjad kohale jõudsid, häire tühistati ja teatati, et lennuk on turvaliselt maandunud,» lisas pressiesindaja.

Uuesti liinile

Lennuk maandus 4. mail kell 00:42. Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen ütles, et tegu oli erakorralise maandumisega, kuna lennukil ilmnes kõrvalekalle tagaklappide töös. «Informeeriti vastavalt lennujuhtimiskeskust, lennuk läks ootetsooni ehk lisaringile, et valmistuda erakorraliseks maandumiseks. Seejärel toimus maandumine igati turvaliselt,» lausus pressiesindaja.  «Sellisteks juhtudeks on ette nähtud protseduurid, mida lennuki meeskond järgib, kõik oli kontrolli all,» lisas Eskelinen.

Lennuki meeskond maandas lennuki vastavalt lennunduses kehtivatele protseduuridele ja maandumine toimus igati ohutult.

Tegemist oli Embraer 170 lennukiga, milles viibis 66 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Maandumise järel suunati lennuk hooldusesse, viidi läbi vastavad testid, mille järel suunati lennuk uuesti liine teenindama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles