Tallinna sadamas algab kruiisihooaeg

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Pacifica Tallinna sadamas.
Costa Pacifica Tallinna sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Sadamas algab täna kruiisihooaeg Vanasadamas silduva Costa Pacificaga, mille pardal on 2837 reisijat.

Üle poole Costa Pacifica reisijatest on pärit Saksamaalt, järgnevad  Prantsusmaa ja Itaalia kodakondsed, kokku on laeval reisijaid 39 erinevast riigist. Laev saabub Peterburist ja suundub Tallinnast edasi Riiga, teatas Tallinna Sadam.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna  sõnul on tänavuse kruiisihooaja jooksul Tallinnasse kokku oodata 281 kruiisilaeva külastust, mis toovad meie pealinnaga  tutvuma ligikaudu 480 tuhat inimest. 12 laeva külastavad Tallinna esmakordselt.

«Tänavused suurimad laevad on 330 meetri pikkused Regal Princess ja Britannia, mida teenindatakse  aasta tagasi avatud ja spetsiaalselt väga pikkade kruiisilaevade jaoks ehitatud kruiisikail. Üheaegselt on Tallinn võimeline vastu võtma  6-7 kruiisilaeva,» lisas Kaljurand.

Tallinna Sadamast saab ka sel kruiisihooajal pööringu sadam ehk kruiiside algus-ja lõpp-punkt. Hispaania kruiisifirma Pullmantur vahetab Tallinnas oma  laeva Empress reisijaid kolm korda.

Tallinna Sadama opereeritavas Saaremaa sadamas saab kruiisihooaeg alguse 16. mail. Saaremaale on sel aastal  oodata 6 kruiisilaeva külastust ligikaudu 3500 kruiisireisijaga.

Järgmine kruiisilaev saabub Eestisse 7. mail. Kruiisilaevade hooaeg Tallinna sadamas kestab 17. oktoobrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles