Tallinna loomaaia vööthüään valmistub Poola sõiduks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vööthüään Tallinna loomaaias
Vööthüään Tallinna loomaaias Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaias sündinud noort emast vööthüääni valmistati sel nädalal ette Poola loomaaeda viimiseks.

Temalt võeti kõikvõimalikud analüüsid, samuti vaktsineeriti teda marutaudi ja koerte kompleksvaktsiiniga.

Loomaaia töötajatel on praegu käed jalad tööd täis. Kuigi mõnus päike lubab nautida sooje sügisilmu, tuleb valmistuda talveks. Remondimehed parandasid sel nädalal valguskaabli ning taastasid tänavavalgustuse alpinaariumis ja karumaja ümber. Korrastatakse veelinnuaedu, töökojas ehitatakse kaste loomade vedamiseks.

Linnutiikidel käib veelindude viirushaiguste vastu vaktsineerimine, seetõttu on kõik haned, luiged, pardid ja pelikanid kaheks nädalaks suletud linnumaja aedikutesse. Vabanenud linnutiikidel saavad puhata ülelendavad looduslikud linnuliigid.

Maasarvikud, kel puudub soe ja pehme udusulestik, mis kaitseks neid öise jaheduse ja rõskuse eest, kolisid troopikamaja sisepuuri ja jäävad kuni kevadeni külastajate pilgu eest varjatuks. Troopikamaja marmosetid rõõmustasid järjekordsete poegadega: valgetups-marmosetil sündis kaks järglast ja kääbusmarmosetil üks.

Loomaaiatöötajail õnnestus ka teada saada eelmisel nädalal sündinud pürjavasika sugu – loodetavasti kasvab temast suur ja tugev pürjapull.

Nädal on jäänud loomasõprade ringidesse registreerumiseks. Registreeruda saab tööpäeviti kella 10 - 16 telefonil 6943314. Esmakordselt ringidega liitujate esimene kokkusaamine on 30. septembril kell 16 Tallinna loomaaia peakontoris (Haabersti peatus).

Info algajate loomasõprade ringitundide kohta on üleval ka loomaaia kodulehel www.loomaaed.ee. Kõik eelmistel aastatel ringides käinud lapsed on oodatud tagasi tundidesse oma ringijuhtide juurde.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles