Kommunaalamet sunnib tänavate remontijaid hoolikusele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont Keskuse tänaval.
Teeremont Keskuse tänaval. Foto: Liis Treimann

Tallinna Vesi heitis eelmisel nädalal kommunaalametile ette, et viimase palgatud teeremontijad ajavad sademeveekaevud ja torustikud sodi täis.


Kommunaalameti teatel on asjad tegelikult pisut teistmoodi. «Taastusremondiobjektidel fikseerib töövõtja koos tehnovõrkude valdajatega enne tööde algust kaevude seisukorra ja remondivajaduse. AS Tallinna Vesi esindajad on eiranud töövõtja kutseid osaleda kaevude seisukorra ülevaatustel ning sellega seadnud ohtu tööde tähtaegse lõpetamise. Lisaks on töövõtjad enne tööde algust tuvastanud, et paljud AS Tallinna Vesi kaevud on olnud juba varasemalt puhastamata,» selgitas kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakonna juhataja Ain Orav.

Ta lisas, et kommunaalamet edastas Tallinna Vee pretensiooni tänavate remontijatele ning kohustas neid parandama töökorraldust ja järelevalvet tööde teostamise üle.

Kommunaalameti hinnangul on Tallinna Vesi fikseerinud Ristiku tänava kaevude olukorra ajal, mil objektil olid tööd veel lõpetamata. Praeguse kokkuleppe järgi tõstab sealne töövõtja asfaldi alla jäänud kaevud ja kaped asfaldiga ühte tasapinda ja asfalteerib nende ümbruse hiljemalt septembri lõpuks. Selleks ajaks puhastatakse kõik kaevud ka sinna sattunud prahist.

Kärberi tänava remonttööde teostajat süüdistas Tallinna Vesi selles, et too olevat kolm kaevu täiesti kinni asfalteerinud. «Kärberi tänava kaevude osas teostati koos vee-ettevõtja esindajatega objekti ülevaatus, mille käigus ei suutnud AS Tallinna Vesi esindaja pöördumises mainitud kolme kaevu asukohta tuvastada ning käesolevaks ajaks on AS Tallinna Vesi esitatud pretensioonist loobunud,» kinnitas Orav.

Punasel tänaval jäi töövõtja süül kõnnitee asfaldi alla Tallinna Vee hüdrandikaev. Seegi kaev tõsteti sel nädalal kõnniteega ühele tasapinnale ning selle ümbrus asfalteeriti uuesti.

«Tööde alguses teostatud kaevude ülevaatusel on fikseeriti antud kaevu remondivajadus, kuid vee-ettevõtja ei pidanud vajalikuks kaevu remontida ning seega jääb üle loota, et kaev jääb püsima,» ütles kommunaalameti esindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles