Sigimishooaeg Tallinna loomaaias kogub tuure

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muskusveis tallega.
Muskusveis tallega. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Veskimetsa alune on ülastest valge ja sigimishooaeg loomaaias kogub tuure. Alpinaariumis kepsutab juba kaheksa tagakaspia uriaali, kaks buhhaara uriaali ja kaks siberi kaljukitse tallekest. Esmaspäeval nägi ilmavalgust teine jakivasikas, neljapäeval sündis esimene grööni muskusveise tall.

Muskusveise tall. Foto:
Muskusveise tall. Foto: Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Inkubaatorisse paigutati faasanite teine kurn ning jääkoskla, stepihane ja vööthane esimesed munad. Ka stepikotka esmaspäeval munetud teine muna jõudis inkubaatorisse. Väikeluiged seevastu alustasid peale neljapäeval munetud esimest muna ise haudumist.

Ekspositsiooni jõudsid möödunud aasta detsembri keskpaigas sündinud kaks noort jõeraid. Nad ujuvad koos vanematega maailma liigirikkust tutvustava väikese troopikamaja suures basseinis.

Neljapäeval saabus Tšehhist Ostrava loomaaiast Tallinna paar aastaseid valgesaba-okassigu, Chomutovi loomaaiast aga toodi euroopa naarits. Samal päeval reisisid Helsingi loomaaeda kaks euroopa naaritsat.

Kesknädalal 10-aastaseks saanud lumeleopard Otto sai vaderilt juubelikingiks priske küüliku. Tallinna Loomaaia Sõprade Selts aga kutsub üles taas loomade jaoks kõrvitsaid kasvatama.

1. maist läks loomaaed üle suvistele hindadele ja lahtiolekuaegadele. Kassad on avatud kella 9–19, loomaaias võib jalutada kella 21ni. Erinevalt eelnevatest aastatest suletakse siseekspositsioonid aga tund aega varem, kell 19. 4. maist tulevad loomaaia kassades ja Piletilevi müügipunktides müüki loomaaia hilisõhtuste ekskursioonide piletid.

Neljapäeval avati keskkonnahariduskeskuse fuajees kaks näitust: Soome loodusfotograafi Mikko Tiittaneni fotonäitus «Veelinnuriik» ja Aire Aksiimi maalinäitus «Silmast silma». Näitused jäävad avatuks juuli lõpuni ja on huvilistele tasuta. Samas on võimalik toetada must-toonekure toitumispaikade taastamistalguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles