Politsei sisejuurdlus uurib jaoskonnas aset leidnud enesetapu asjaolusid

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumäe tee arestimaja.
Rahumäe tee arestimaja. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei sisejuurdlus peab välja selgitama, kas politseinikud oleksid saanud midagi teha selleks, et hoida ära traagiline juhtum, kus liiklusõnnetuse põhjustanud kriminaalses joobes naine endalt arestikambris elu võttis.

Möödunud reedel juhtus Nõmme turu juures liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku liinibuss ja sõiduauto, mille roolis oli joobes naisterahvas.  Õnnetuses keegi viga ei saanud, aga kriminaalse joobe tõttu Rahumäe arestimajja viidud naine võttis seal samal õhtul endalt elu.

Avarii põhjustanud naisel tuvastati joove, mis oli suurem kui poolteist promilli. Ta viidi arestimajja, kus tema joovet kontrolliti tõendusliku alkomeetriga ja võeti temalt ütlused.

«Kui inimene toimetatakse jaoskonda, siis temalt eemaldatakse alati potentsiaalselt ohtlikud esemed nagu kingapaelad, püksirihm ja ehted. Nii oli see ka selle naisterahvaga,» ütles Lääne-Harju politseijaoskonna juht Veiko Randlaine Kanal2 uudistesaatele «Reporter».

Peatselt pöördus politsei poole ka naise abikaasa, kes teatas, et naine võib üritada enesetappu. Randlaine sõnul olid politseinikud naisega vestelnud, talle oli selgitatud, et õnnetusel mingeid raskeid tagajärgi ei olnud. «Politseinikel oli selge veendumus, et puudub igasugune oht,» ütles Randlaine.

Paraku leidis umbes tunni pärast naise seisukorda kontrollima läinud ametnik, et naine oli ennast kambris kampsuniga üles poonud.

«Naiselt olid ära võetud kõik ohtlikud esemed, nii nagu kord ette näeb. Aga kinnipeetavat ei saa enne kambrisse paigutamist ju alasti võtta. Selle, kas arestimaja töötajad tegid kõik neist oleneva, et seda juhtumit ära hoida, selgitabki välja sisejuurdlus,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Sisejuurdlus võib tema sõnul aega võtta kuu kuni kaks kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles