Balloon Tallinn pakub uuel hooajal ka kopterilende

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal saab Tallinna kohale tõusta nii õhupalli kui kopteriga.
Sel aastal saab Tallinna kohale tõusta nii õhupalli kui kopteriga. Foto: Balloon Tallinn

Balloon Tallinn alustab uut hooaega ning pakub lisaks lendudele heeliumpalliga võimalust näha Tallinna vanalinna helikopteri pardalt.

Tallinna Sadama kruiisialal asuv Balloon Tallinna kompleks hakkab 1. maist töötama suverežiimil: atraktsioon, välisterrassiga kohvik ja suveniiripood on avatud iga päev kella 8-st 20-ni. Heeliumpalli lendude graafikut täpsustatakse igapäevaselt vastavalt ilmale ja tuule tugevusele.

«Lisaks võimalusele lennata heeliumpalliga ja nautida vanalinna ja mere panoraamvaateid kesklinna kõrgeimast avatud vaateplatvormist pakume uuel hooajal unikaalset võimalust sooritada vanalinna kohal ka helikopteri elamuslende,» ütles Balloon Tallinn operaatori Lennulaev OÜ juhatuse liige Sigre Luts.

Helikopteriga elamuslende pakub Balloon Tallinn koostöös Summukas OÜ-ga, kes on seni pakkunud kopterilende suurimatel laatadel ja üritustel üle Eesti. «Nüüd tekib Tallinna kindel ja ainulaadne koht, kus saab soovi korral helikopteriga lendamist nautida, nii et enam ei pea sellist võimalust erinevatel üritustel taga ajama,» lisas Luts.

Helikopterilende hakatakse linnarahvale ja külastajatele pakkuma 7. maist, kopteriplats asub Balloon Tallinna kompleksis, heeliumpalli kõrval. Lende sooritatakse Robinson R44 helikopteriga. Lisaks piloodile võtab kopter korraga peale 3 reisijat.

«Lend helikopteriga erineb oluliselt lennukiga lendamisest ja on palju põnevam. Helikopterist avaneb hoopis uutmoodi ja huvitav vaade linnale ja ümbritsevale maastikule,» märkis Luts. Helikopterilende korraldatakse graafiku järgi, millega saab tutvuda Balloon Tallinna veebis.

 Neile, kes lendamist kardavad, pakub Balloon Tallinn võimalust rentida linnaga tutvumiseks kaherattalised tasakaaluliikurid Segway. Liikurit saab rentida nii koos giidiga kui ka iseseisvateks linnatuurideks.

Lennuatraktsioon Balloon Tallinn avati mullu suvel ning avamisest saati sooritas atraktsioon umbes 3000 lendu. Balloon Tallinn lendab aastaringselt ka talvistes oludes ning on maailma põhjapoolseim sedalaadi atraktsioon. 2014. aastal pälvis atraktsioon Tallinna Turismitegu auhinna.

Balloon Tallinn on heeliumiga täidetud ning maa külge ankurdatud pall, mille vaateplatvorm ehk gondel lennutab tuulevaikse ilma korral korraga kuni 30 inimest ning võimaldab reisijatel nautida panoraamvaateid kuni 120 meetri kõrguselt. Selge ilma korral on nähtavus Balloon Tallinn gondlist rohkem kui 40 kilomeetrit. Täpselt sarnaseid balloone on maailmas kasutusel vaid 10, kõik need jäävad Tallinnast lõuna poole. Koos teiste tootjate balloonidega opereerib maailmas vaid 20 sarnast atraktsiooni.

Balloon Tallinn heeliumpalli tootja Lindstrand Technologies Ltd. (LTL) on maailma juhtiv õhust kergemate lennuseadmete leiutaja ja tootja, kelle asutajaks, patrooniks ja juhiks on lennunduses hästi tuntud insener ja piloot Per Lindstrand. Tooted, mis on sertifitseeritud 48 riigis, ja laitmatu ohutusalane reputatsioon teevad LTL-ist maailma kõige mitmekülgsema õhulaevade, gaasiõhupallide, ankurdatud õhupallide ja kõrgtehnoloogiliste õhust kergemate struktuuride tootja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles