Kiili endist vallavanemat süüdistatakse omastamises ja võltsimises

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili vallavalitsus
Kiili vallavalitsus Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Kiili endist vallavanemat Valeri Kukke (50) omastamises, dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises.

Süüdistuse kohaselt soovis Kukk saada tulu vallale kuuluva sotsiaalkorteri remonditöödest ja et vältida korruptsioonivastase seaduse piiranguid, kutsus Kukk hankele oma tuttava juhitava ettevõtte, millega ta on ka ise seotud. Kuke eestvedamisel valiti see ettevõte hanke võitjaks ja sõlmiti hankeleping.

Pärast seda liigutati valla poolt remondiks eraldatud 16 580 eurot läbi Kuke ja tema lähedastega seotud firmade, nii et 14 580 eurot jõudis lõpuks täielikult Kukele kuuluva ettevõtte VK Invest OÜ kontole. Seejuures võltsis Kukk süüdistuse järgi ka arveid, mis esitati vallavalitsusele remondiraha väljamaksmiseks. Eeluurimisel kogutud info põhjal olid remonditööde kulud suurusjärgus 7000 eurot ja tööd tegi Kuke isa.

Avalikkuse huviorbiiti jõudis protsess mullu 16. oktoobril, siis toimus Kiili vallavalitsuses vallavanema kabineti läbiotsimine. Samal päeval kuulati vallavanem Valeri Kukk üle.

17. oktoobril teatas Põhja ringkonnaprokuratuur, et Keskkrimaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo kahtlustab Kiili vallavanemat Valeri Kukke omastamises.  Seoses kahtlustusega esitas Valeri Kukk tagasiastumisavalduse.

Kiili lehes avaldatud Valeri Kuke pöördumises teatab eelmine vallavanem, et ta on püüdnud valda juhtida võimalikult avatult ja demokraatlikult, kuid on seda tehes eksinud seaduse vastu, mis võib olla küll vormiline, ent on andnud politseile põhjuse esitada talle kuriteokahtlustus.

Kriminaalasja eeluurimise viis läbi Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles