Anvelt: Tallinnas paistab korruptsioon rohkem välja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskkriminaalpolitsei eksjuht Andres Anvelt ütles ETV saates «Kahekõne», et võrreldes teiste Eesti linnadega paistab Tallinnas korruptsioon lihtsalt rohkem välja.

«Tallinn on ka kogu aeg sihikul,» ütles Anvelt. «Kui on olemas pakkumine, on olemas ka nõudlus. Korruptsioon aga ei ole ainult ametnike probleem. Ametnikku lükkab korruptsiooni suunas ikka keegi teine,» sõnas Anvelt.

«Mind täna üllatas Taavi Aasa räige korruptsioonivastane väljaütlemine - «sellised asjad tuleb välja juurida ja ära hävitada»,» ütles Anvelt ning tuletas meelde Ivo Parbuse juhtumit, kus mindi täielikku ringkaitsesse. «Isegi vallandati turvamees, kes väidetavalt kapo ametnikud sisse lasti. Hoiak on muutunud.»

«Ma ei pea seda otseselt sotside teeneks, aga igal asjal on olemas mingisugune taustsüsteem. Kui sa oled üksinda võimu juures, siis sa oled kindlasti ülbem. Koalitsioonis aga pead arvestama oma partneriga,» ütles Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles