Risustaja kibe õppetund Paljassaares

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munitsipaalpolitsei ametnikud sattusid möödunud nädala lõpus juhuslikult peale risustajale, kes plaanis sokutada loodusesse kaubikutäie prügi. Raha kokku hoida soovinud noormees sai kibeda õppetunni, sest teo eest määrati talle 400 euro suurune trahv.

Mupo noorsootöö ja heakorra sektori töötajad tegid möödunud reedel oma tavapärast patrullkäiku Põhja-Tallinnas, mille käigus sõideti läbi ka Paljassaarest, kus on tihti tabatud hulkuvaid ja rihmastamata ringi jalutavaid koeri.

Ootamatult sattus patrull peale hoopis teistlaadsele rikkumisele. Vahetult enne Pikakari randa oleval platsil seisis väikebuss, mille sisemusest lennutati välja ehitusprahti.

Jalgsi lähenenud ametnikud asusid olukorda fikseerima, kuid fotode tegemine ei paistnud bussi juures askeldavaid mehi sugugi häirivat. Kui sündmuskohale jõudis mupo patrullsõiduk, hakkas meestel ühtäkki kiire ning põgeneti sündmuskohalt.

«Olime olukorra fikseerinud ning läksime meeste juurde, et toimuva kohta aru pärida. Selle peale löödi aga uksed kähku kinni ja bussile kiire käik sisse. Nad sõitsid mul praktiliselt üle varvaste,» oli naisametnik risustajate ülbest tegutsemisest hämmeldunud.

Süüdistusmaterjali leidmine ei olnud keeruline – prügihunnikus leidus hulgaliselt firma blankette ning raamatupidamisdokumente. Samuti oli fikseeritud sõiduki number.

Taaskohtumine

Selle nädala esmaspäeval, kui sama patrullgrupp Põhja-Tallinnas rutiinset vaatlussõitu läbi viis, jäi naisametnikule silma tuttava numbrimärgiga väikebuss, mis mupo patrullsõiduki taga peatus ning siis edasi sõitis. Paar tänavavahet mängiti kassi-hiire mängu, siis ütlesid bussijuhi närvid üles ja ta peatus.

«See oli täiesti uskumatu olukord,» imestas patrullgrupi juht. «Olin välja selgitanud risustaja koordinaadid ning kontaktnumbrid, kavatsesin pärast kontrollreidi selle teemaga edasi minna ning firmasse helistada. Nüüd aga tõi kokkusattumine pahategija otse kätte.»   

Risustuse põhjustanud noormees tunnistas juhtunu toimumise puhtsüdamlikult üles: «Tegin seda nii hoolimatusest, teades, et Paljassaares on vaikne koht, kuhu ehituspraht märkamatult maha panna. Aga eelkõige oli mängus omakasu. Lootsin prahist tasuta vabaneda ja konteineri äraveo raha säästa». Nii seisab kohapeal kiirmenetlusega nõustunud noormehe protokollis.

Oma tegevuses midagi taunitavat ta ei näinud ja kahetsust ei avaldanud. Küll aga lubas mees tekitatud risustuse likvideerida, palvega tööandjat juhtumist mitte informeerida.

 «See noormees sai küll päris kibeda õppetunni. Lisaks konteineri ja koristusbrigaadi tellimisele tuli tal tasuda ka trahv ebaseadusliku prügi ladustamise eest,» ütles patrullgrupi juht. «Kuna inimene oma tegevust ei kahetsenud, siis sai talle määratud päris kopsakas trahvisumma – 400 eurot»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles