Kristiine linnaosavalitsus aitab eramuomanikel aiajäätmetest vabaneda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äravedamiseks valmis pandud aiajäätmed.
Äravedamiseks valmis pandud aiajäätmed. Foto: Andres Haabu

Kristiines käib traditsiooniline kevadine puulehtede ja aiajäätmete äraveo kampaania, mille käigus võetakse linnaosa elanikelt vastu avaldusi aia- ja pargijäätmete veoks.

Kristiine eramajade omanikud saavad taotleda aia- ja pargijäätmete tasuta äravedu kuni 30.aprillini, teatas linnaosavalitsus. «Algatuse eesmärk on abistada aia- ja pargijäätmete utiliseerimisel eeskätt neid linnaosa elanikke, kellel puudub võimalus oma aiajäätmeid kompostida. Aia- ja pargijäätmeid ei tohi panna olmejäätmete konteinerisse, sest tegemist on taaskasutatava toormega, mille bioloogilisel ümbertöötlemisel saadakse toitainerikast mulda. Linnaosavalitsus aitab igal kevadel puulehed ja aiajäätmed tasuta ära viia,» teatas Kristiine pressiesindaja Kristel Tamm.

Lehevedu Kristiine linnaosas on planeeritud 4.–17. maini. Lehtede täpne äraveoaeg teatatakse soovijatele vähemalt kaks päeva ette.  

Kristiine linnaosavanema kohusetäitja Raivo Tammus rõhutas, et linnaosa pakub kaasabi ainult aia- ja pargijäätmete äraveoks. See tähendab, et ohtlikke jäätmeid, autorehve, olmejäätmeid, koduelektroonikat ja ehitusprahti vastu ei võeta. Juhul, kui lehekottidest avastatakse sellised jäätmed, lehekotte ära ei viida.

Kristiine linnaosa elanikud saavad oma leheveosoovi elektrooniliselt registreerida aadressil: http://www.tallinn.ee/dyn_vorm?id=288

Lisainfot saab Kristiine linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonnast telefonil 6457118.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles