Agressiivne linnukaitsja ründas Õismäel ema ja last

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agressiivne naisterahvas ründas linde toitnud ema ja last.
Agressiivne naisterahvas ründas linde toitnud ema ja last. Foto: Postimees.ee lugeja

Portaali rus.postimees.ee poole pöördus Svetlana, kellele tungiti kallale, kui ta koos oma lapsega Õismäe tiigi juures lindudele saia söötis.

«Seisin, näitasin lapsele linde ja toitsin neid, kui korraga ründas mind selja tagant 25-30aastane naisterahvas, kes krabas mu käest ära kilekoti saiaga,» meenutas Svetlana.

Agressiivse võõra tegevust saatsid valjud hüüatused, et linde ei tohi saiaga toita.

«Mina seda ei teadnud. Olen invaliid ja pole viimased pool aastat peaaegu kodust väljas käinudki,» ütles Svetlana. «Veel karjus ta, et ma tapan kõik linnud ära ja et ma tapsin Kadriorus luige.»

Tõenäoliselt pidas suleliste kaitsja silmas emast musta luike, kes suri mullu Kadrioru pargis. Lahkamine näitas, et linnu varase surma põhjuseks oli vale toidusedel. Ilmselt seda fakti püüdis Svetlanale selgeks teha ka tundmatu naisterahvas.

«Sel ajal, kui me kilekotti üksteise käest ära kiskusime, lõi ta mind vastu põske. Mina rebisin tema mütsi katki ja viskasin selle tiiki. Siis hakkas ta mind ja last filmima ja karjus, et teatab minust politseisse, paneb video Youtube’i üles ja kirjutab reportaaži minust ja kõikidest teistest, kes saiaga linde tapavad,» jutustas Svetlana.

Svetlanale tuli appi juhuslik mööduja, kes oli konflikti algusest peale pealt näinud. «Mulle tuli appi üks vanaproua, kes hakkas mind kaitsma. Naine jätkas filmimist, aga mina võtsin oma telefoni ja tegin temast pilti. Selle peale kiskus ta mul telefoni käest ära ja tahtis seda tiiki visata, kuid vanaproua sai selle kätte ja andis mulle tagasi, soovitades võimalikult kiiresti ära minna. Mida ma ka tegin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles