Riina Solman: umbusalduse algatamine on järjekordne piinlik poliittsirkus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman
Riina Solman Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Viimsi valla kommunikatsioonijuht Riina Solman peab opositsiooni umbusaluse algatamist järjekordseks piinlikuks poliittsirkuseks. Postimees avaldab kommentaari täismahus.

«Tänane umbusalduse algatamine on järjekordne volikogu opositsiooni piinlik poliittsirkus, mille eesmärgiks on reformierakondlase Märt Vooglaiu isiklikud ärihuvid, mis möödunud aastal võimuvahetusega tagasilöögi said.

Märt Vooglaiu juhitav opositsioon püüab Urmas Arumäe kohtuhagi abil vallas taas võimu pöörata ning on seekord valinud kõige jõhkrama ründamistaktika. Vooglaiu poolt esile toodud faktid umbusaldusavalduses ei vasta tõele, keskkriminaalpolitseile kaebamine on kantud võimuvõitlusest - soovist kukutada vallas võimult IRL koos Viimsi ettevõtjatega.

Algatatud umbusalduse peamiseks motiiviks on kõigutada Viimsi valitsemise stabiilsust vallavanema maine kahjustamise läbi ja survestada teda koos volikogu esimehega tagasi astuma. Õigust mõistab Eesti riigis siiski kohus mitte opositsiooni esindaja.

Opositsioon on koalitsiooni süüdistanud ka varasemalt, kuid nii jõhkrat ründamist koos valesüüdistustega pole siiani aset leidnud. Valesüüdistuste esitamine ületab kindlasti piirid, tegemist on teadliku fabrikatsiooniga.

Rõhutame, et ärimehest reformierakondlase Märt Vooglaiu juhitud opositsiooni etteheited vallavanema ja volikogu esimehe suhtes on otsitud ja tuginevad enda poolt fabritseeritud tõenditele.

Samal ajal kui Vooglaid juhtis aasta tagasi Viimsis 5 kuud koalitsiooni, raiskas tänane opositsioon võimul olles väga suuri summasid õigusabikuludele. Paljud tänased õigusabikulud ongi kaasa toonud tänase opositsiooni ebaprofessionaalne vallajuhtimine, suurim neist Leppneeme muuli ehitustööde peatamine.

Oleme korduvalt nii opositsioonile kui ka avalikkuse selgitanud, et Arumäe kohtuhagi näol ei ole tegemist eraisikute vahelise vaidlusega, sest hagetud on vallavanemat kui ametiisikut.

Arumäe kaebas Trei peale kommentaaride pärast Eesti Päevalehes, mida viimane andis oma tööst tulenevalt.  Kaebuse põhjus ja vaidlusalune küsimus puudutas Urmas Arumäe vallavolikogu liikmelisust ja käitumist vallavolikogu liikmena, mitte Jan Trei eraelu.

Arumäe saatis hagi vallavalitsusse, vallavanemale, Viimsi vallamajja Nelgi tee 1, see registreeriti sissetuleva kirjana. Vallavanem sai kirja kätte vallasekretäri vahendusel. Vallavalitsus otsustas ametialaste rünnakute vastu kaitsma palgata advokaadibüroo, kliendilepingu on sõlminud vallasekretär ja see on olnud valitsuse kollektiivne otsus.

Mis puutub revisjonikomisjoni, siis komisjoni töö blokeerimisega tegelenud Märt Vooglaid isiklikult, kes ei luba opositsioonikaaslastel kandideerida revisjoni komisjoni liikmeks. Ettepaneku revisjoni komisjoni töös osalemiseks on volikogu esimees teinud isiklikult mitmetele opositsioonisaadikutele. Teemat on käsitletud ja proovitud lõplikult mehitada komisjoni kolmel istungil kaasaarvatud täna.

On ilmselge, et tegemist on poliitilise rünnakuga, et umbusalduse ainus eesmärk on diskrediteerida tänast vallavõimu ning külvata segadust vallajuhtimisse. Opositsionääride lõputute kaebuste ja arupärimiste kiuste töötab vallavalitsus tõhusalt. Oleme tõstnud haridustöötajate palkasid, tõusnud on sotsiaaltoetused, sügisel valmib kauaoodatud staadion ning alustame uue lasteaia ehitamisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles